06.04.2023.

11:36

Foto: Starsportphoto

Sport

JURE KLUPSKI REKORD! Košarkaši ZVEZDE žele 16. POBEDU u Evroligi

Izabranici Duška Ivanovića imaće priliku da protiv "bratskog tima" ostvare 16. trijumf u Evroligi, čime bi ujedno oborili i klupski rekord!

Aktuelni srpski i regionalni prvak trenutno ima skor od 15 pobeda i 17 poraza, zauzima 11. mesto na tabeli i izgubio je šanse da se plasira u top osam. S druge strane, velikan iz Pireja je lider sa učinkom 23-9 i zato potpuno rasterećen dolazi u Beograd.

Informer

Ognjen Dobrić uveren u pobedu nad bratskim klubom iz Pireja

Zvezda je u seriji od tri uzastopna trijumfa u najjačem društvu, pošto je savladala Asvel, Valensiju i Baskoniju. Iskusno krilo Ognjen Dobrić (28) očekuje da se taj niz nastavi i protiv Grka, uz pomoć punih tribina, pogotovo jer su crveno-beli slavili i u prvom okršaju u Atini (90:86)

- Ključ će biti koncentracija. Treba da ispoštujemo dogovor i plan igre, a ukoliko budemo imali energiju kao na prethodnim mečevima u Evrolige, sigurno možemo do pobede. Olimpijakos je pokazao izuzetan kvalitet, ali srušili smo ih na njihovom terenu, pa verujem da možemo i u Beogradu. Biće prijateljski nastrojeni odnosi i lepa atmosfera, ali moramo da zadržimo maksimalan fokus - kaže Dobrić.

Sjajni šuter naglašava da crveno-beli žele na pravi način da završe učešće u najjačem takmičenju, savladaju Olimpijakos i Fenerbahče, a potom se potpuno posvete ABA ligi.

- Ostala su još dva kola, a mi ćemo pokušati da dobijemo sve do kraja. Niko u klubu ne razmišlja o tom rekordu, nama je bitno da odigramo kvalitetno, jer nam tek slede ključne utakmice u Jadranskoj ligi. Cilj je da budemo najbolji kada bude najpotrebnije - jasan je Dobrić.

EVROLIGA

33. kolo

Četvrtak

Crvena zvezda - Olimpijakos 19.00
Žalgiris - Makabi TA 19.00
Fenerbahče - Efes 19.45
Valensija - Virtus 20.30
Real M. - Bajern 20.45
Baskonija - Asvel 21.00


Petak

Panatinaikos - Alba 20.00
Armani - Barselona 20.30
Monako - Partizan 21.00