Autor: Informer.rs

20.05.2023.

12:10

Foto: crvenazvezdafk.com

Sport

DOŠLI SU U ODELIMA NA 40 STEPENI - NE IDEMO DOK NE POTPIŠEŠ! Hit priča, ovako je Izraelac stigao u Zvezdu!

Dogovor je pao, a posle nekoliko meseci spekulacija, Crvena zvezda je zvanično potvrdila rastanak sa Milošem Milojevićem i dolazak novog trenera Baraka Bahara. Ekspedicija Zvezde je krajem marta uslikana je na ručku sa trenerom Makabija. Kako je tada preneo  izraelski portal "One.co.il" sa njim su na večeri bili sportski direktor Mitar Mrkela, poslovni direktor Marko Petrović i šef skauting službe Marko Marin. 

Bez potpisa ne idemo

Jedan od saradnika Izraelca Dani Inbar otkrio je kako su tekli pregovori sa čelnicima Zvezde koji su boravili u Haifi.

- Došli su svi u odelima, na 40 stepeni Celzijusa. Barak i ja smo sedeli u restoranu, a jedan od njih se okrenuo ka treneru i rekao mu: "Mi smo došli po tebe i ne idemo dok ne potpišeš" - rekao je Inbar.

Informer

Barak Bahar i Zvezdan Terzić

I Bahar je prvi put progovorio kako je došlo do dogovora:

- U jednom trenutku shvatio sam da ljudi iz Crvene zvezde žele mnogo da investiraju u nas i shvatio sam da je to pravo mesto za mene. Ali, nisam mogao to sam. Ako neko iz mog tima ne bi želeo da ide, ne bih ni ja. Ja sam hteo zbog toga jer je to novi izazov za mene - kazao je Bahar za "Kanal 13" iz Izraela.

Nedostajaće mu porodica

Priznaje novi trener Zvezde da će mu najteže pasti odvojenosti od porodice:

- Na početku ću živeti sam u Beogradu bez porodice. Neće biti lako. Moram da vidim kako ću se aklimatizovati na sve. Na kraju krajeva dolazim da vredno radim i uspem. Moja prednost je što supruga i deca znaju da mi daju mir i pomažu mi u mojim uspesima. Supruga se već mnogo žrtvovala. Želela je da ostanem u Izraelu, ali zna da je ovo važan korak za moju karijeru da bih napredovao - otkrio je Bahar, kokji je šest puta bio prvak Izraela,  tri puta sa Hapoel Ber Ševom, a zatim i triput sa Makabijem iz Haife, a sada će sa Crvenom zvezdom učestvovati u grupnoj fazi Lige šampiona. 

Informer

Barak Bahar, novi trener Crvene zvezde

Bahar je potpisao ugovor na tri godine, a prema saznanjima Informera, zarađivaće 700.000 evra po sezoni, uz ogromne bonuse. Kad je reč o bonusima, Izraelac je insistirao da ostanu poslovna tajna, ali radi se o izuzetno visokim sumama, većim od plate.  Ako prođe u nokaut fazu Lige šampiona, dobiće pravo bogatstvo, nešto manji je bonus za prolazak u Ligu Evrope, titulu i Kup - objašnjava naš izvor.