Autor: Informer.rs

06.08.2023.

08:44

Foto: ATAIMAGES

Sport

Transfer bomba na "Marakani"! Zvezda dovodi fudbalera Mančester junajteda!

Ako je verovati Britancima, šampion Srbije je zainteresovan da u svoje redove dovedu češkog golmana iz Junajteda Mateja Kovara.

"San" tvrdi da je 23-trogodišnji čuvar mreže na izlaznim vratima "Old Traforda", nakon što se vratio sa pozajmice iz Sparte iz Praga. Kovar je stigao u Junajted pre tri godine, "đavoli" su ga poslali na pozjmicu, a sada su rešili da ga prodaju.  Posle dolaska Andrea Onane i s obzirom na to da je Eriku ten Hagu na raspolganju Tom Hiton, Junajted ne želi Kovara kao treću opciju. Hoće da ga prodaju, a navodno osim Crvene zvezde za njega se interesuje i Hal. Nekadašnji premijerligaš ipak ne želi da ga kupi već samo da ga pozajmi. Sparta iz Praga je zainteresovana da otkupi njegov ugovor ali ne može da odgovori finansijskim zahtevima iz Mančestera. Košta više nego što žele da plate, mada se ne navodi koliko konkretno Junajted traži za golmana. Ako je verovati ostrvskim medijima, crveno-beli mogu da plate golmana. 

Novi trener Crvene zvezde Barak Bahar po dolasku u klub se odrekao golmana Milana Borjana i na stadion "Rajko Mitić" doveo sunarodnika Omrija Glazera.  Zoran Popović je drugi golman, dok crveno-beli imaju na klupi još jednog čuvara meže - Nikolu Vasiljevića.

Pored novog golmana ovog leta na "Marakanu" su stigliPiter Olajinka iz Slavije i Marko Stamenić iz Kopenhagena,  Žan Filip Kraso, reprezentativac Obale Slonovače, Edmundo Ado, reprezentatiac Gane, Uroš Krabić iz Vojvodine, a vratio se Miloš Degenek.