Autor: Informer.rs

12.10.2023.

09:26

Foto: EPA/instagram.com/printscreen

Sport

Barakova objava iz Beograda dotakla utučene Izraelce! (FOTO)

Fudbalski stručnjak Barak Bahar prethodnih dana poput svih Izraleaca proživljava pravu dramu zbog rata koji je počeo u njegovoj domovini.

Upravo zbog toga nije održao konferenciju pred meč protiv Radničkog iz Kragujevca, nakon toga se i na utakmici pojavio sa crnom trakom oko ruke, a potom je na društvenim mrežama podelio snimak iz ratom pogođenog područja. Sada je svojim pratiocima pokazao zgradu koja je u prestonici Srbije osvetljena zastavom Izraela.

Njegova objava je postala viralna, a objavljena je i na najposećenijem portalu u Izraelu "One.co.il". Dopalo se njegovim zemljacima ono što su videli, a nema sumnje da im u teškim trenucima bol ublažava podrška širom planete.

Ovaj potez je bio veoma značajan za izraelskog trenera, koji je daleko od rodne zemlje u kojoj mu je i porodica, pa vreme provodi sa pomoćnicima iz stručnog štaba, koji takođe teško podnose novonastalu situaciju u domovini.  

O ratu na Bliskom istoku oglasio se i jedan od Baharovih pomoćnika, analitičar Adam David, ali i sportisti širom sveta iz dana u dan šalju poruke podrške podrške ljudima koji proživljavaju agoniju zbog ratnog stanja.