Autor: Informer.rs

25.10.2023.

13:05

Foto: Starsportphoto©

Sport

Udarac za Zvezdu! Sferopulos dobio loše vesti pred Partizan!

Trener Janis Sferopulos na poslednjem treningu je potvrdio  da je tandem crveno-belih povređen, te da će zbog toga propustiti večiti derbi u petom kolu Evrolige.

Lazić se povredio u ABA ligi i duelu protiv FMP-a, dok Nedovića muči povreda zadnje lože koju je zadobio protiv Virtusa.

Prethodne sezone derbiji u Evroligi pripadali su gostima, dok je u ABA ligi bilo drugačije, domaćini su slavili u svih sedam mečeva. U finalu Kupa Radivoja Koraća bolji su bili crveno-beli, te je u 10 mečeva prethodne sezone skor bio – 5:5.

"Večiti" u peto kolo Evrolige ulaze sa jednom pobedom i tri poraza u Evroligi. Zvezda je pobedila Asvel, pa je poražena od Žalgirisa, Monaka i Virtusa. S druge strane, crno-beli su bili bolji od Asvela, ali nisu uspeli da izađu na kraj sa Makabijem, Barselonom i Olimpijakosom.

Inače, Zvezda na ovom meču neće imati podršku navijača. Pristalice crveno-belih izdale su saopštenje u kojem su udarile na košarkaški klub Partizan i između redova prozvale predsednika crno-belih Ostoju Mijailovića. Kako navode, Partizan im je ponudio svega 300 karata za derbi, što je 2 odsto kapaciteta dvorane. Navijači Zvezde smatraju da je to zanemarljiva brojka i zbog toga neće podržati ekipu u prvom evroligaškom derbiju.