Autor: Informer.rs

08.11.2023.

11:30

Foto: AP/Photo

Sport

Glazeru pune ruke posla! Izraelca gađaju kao glinenog goluba!

Izraelac je ovoga leta potpisao za Crvenu zvezdu i na golu zamenio miljenika "delija" Milana Borjana. Nije trebalo mnogo vremena da bi se, prvobitno osporavan, potez Baraka Bahara pokazao ispravnim.

Informer

 Milan Borjan - miljenik navijača

Uprkos tome što ni na jednom meču Lige šampiona nije uspeo da sačuva mrežu, Glazer se istakao kao jedan od najboljih golmana elitnog fudbalskog takmičenja. Bivši igrač Hapoela iz Ber Ševe je na osnovu svojih dobrih partija od Lige šampiona dobio ocenu od 92 poena, što ga postavlja na četvrto mesto najboljih golmana, odnosno 27. najboljih igrača u ovogodišnjem izdanju trke za "ušati" trofej.

Ispred čuvara mreže Crvene zvezde nalaze se samo Nik Poup iz Njukasla (93), Gregor Kobel Borusija Dortmund (96) i Entoni Raćiopi iz Jang bojsa (99).

Da se Glazer "ubija" od posla svaki put kada stupi među stative najbolje pokazuje podatak da ima čak 26 odbrana, a od toga 6,5 prosečno po utakmici, dok najbolje rangirani Raćiopi, poređenja radi, ima samo jednu više - 27!

Informer

Glazer tokom sinoćnjeg meča sa Lajpcigom

Kada se na to doda podatak da je prema golu crveno-belih upućeno čak 71 udaraca, dobija se realan prikaz nemoći Zvezdine odbrane protiv suparnika u Ligi šampiona.

Uzevši u obzir lopte koje, poput metaka, zuje oko Omrija Glazera, učinak od deset primljenih golova na četiri meča ne deluje toliko loše, štaviše, a na tome najviše zasluge idu izraelskom reprezentativcu.

Zanimljivo je da su najčešće "mete" upravo golmani Crvene zvezde i Jang bojsa, dva tima iz iste grupe - G. Činjenica da su njihovi golmani najzapaženiji pojedinci nakon svakog meča potvrđuje apsolutnu dominaciju Mančester sitija i Lajpciga.

Informer

Entoni Raćiopi

Naredno kolo, na programu 28. novembra, obeležiće gostovanje Zvezde u Bernu i borbu sa drugim "potlačenim" kolegom iz grupe Jang bojsom u utakmici, koja će verovatno odlučiti učesnika Lige Evrope.