Autor: Informer.rs

10.11.2023.

14:59

Foto: Starsportphoto

Sport

Gedraitis: Na jednog igrača Barse moramo posebno obratiti pažnju!

Ekipa Janisa Sferopulosa pokušaće da stigne do treće pobede u elitnom Evropskom takmičenju, nošena pobedom u prošlom kolu nad Bajernom iz Minhena 74:68.

Pred gostovanje u čuvenoj "Blaugrani" u kojoj Zvezda nikada nije porazila Barsu, Jedan od najboljih pojedinaca u redovima crveno-belih ove sezone, Rokas Gedraitis ističe da je ključ uspeha u uspešnoj odbrani na Nikolasu Laprovitoli.

Informer

Nikolas Laprovitola

Napravili smo plan koji ćemo sprovesti na terenu. Taj plan je tajna da bismo pobedili. Barselona ima 12 sjajnih igrača, svako od njih je mnogo opasan tako da smatram da nije stvar samo u jednom igraču. Nikolas Laprovitola je sjajan, ali nisam siguran da će on sada igrati zbog povrede. Po mom mišljenju on je najbolji ofanzivni igrač Barselone. Ako se nađe na terenu biće nam veliki izazov - rekao je Rokas.

Barselona, iako je pred početak sezone najavila slabiji sastav zbog smanjenog budžeta, fantastično igra ove sezone i trenutno imaju učinak od pet pobeda i samo jednog poraza. 

Gedraitis ukazuje na znatno lepršaviju košarku koju igraju Katalonci nakon smene trenera Šarunasa Jasikevičijusa.

Informer

Promenio Barsu - Rožer Grimau

- Barselona je dosta toga promenila, drugačiji je tim sa drugim trenerom. Sada igraju slobodnije nego prošle sezone. Brže rešavaju napade, šutiraju u prvih osam sekundi napada i to je glavna stvar koju moramo zaustaviti. Dosta polažu na igru iz kontranapada pa moramo ograničiti broz izgubljenih lopti kako bismo ih sprečili da lako poentiraju - objasnio je Litvanac.

Crvena zvezda na ovom meču neće moći da računa na kapitena Branka Lazića, Marka Simonovića i Adama Hangu. To znači da će dobar deo "tereta" u napadu pasti na Šabaza Nejpira, a nada "delija" je u povratku Nemanje Nedovića, koji je u pobedi protiv Budućnosti u Admiral bet ABA ligi potvrdio dobru formu posle povrede.