• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.11.2023

20:28

Bajern ugašen u grotlu Arene! Sferopulosov prvenac na klupi Zvezde!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Bajern ugašen u grotlu Arene! Sferopulosov prvenac na klupi Zvezde!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u debiju Janisa Sferopulosa pred domaćim navijačima protiv nemačkog Bajerna 74:68 (12:19, 21:16, 20:24, 21:9).

Crvena zvezda je pobedom u Beogradu prekinula niz od četiri poraza u ovogodišnjem izdanju Evrolige i nastavila Bajernov niz poraza na gostovanjima timu sa Malog Kalemegdana koji traje još od 2021. godine.

Prvu domaću utakmicu Janis Sferopulos je srdačno dočekan od strane navijača Crvene zvezde. Grčki stručnjak je, praćen ovacijama izašao na parket beogradske "Arene" i uzvratio je "delijama" aplauzom u znak zahvalnosti.

Foto: Starsportphoto

Janis Sferopulos

Crveno-beli su opet bili bez Nemanje Nedovića, koji je van stroja zbog povrede zadnje lože zadobijene tokom meča sa Virtusom u Bolonji 20. oktobra i odsustvo jednog od glavnih napadača se itekako osetilo na parketu.

Utakmica je počela izuzetno tvrdo sa obe strane, pa tako nije viđen koš dva minuta, nakon čega je Luka Mitrović poentirao.

Nažalost, poeni kapitena u odsustvu Branka Lazića nisu probudili ostatak ekipe na samom startu. Crvena zvezda je u nastavku teškom mukom dolazila do koša rivala, uglavnom iz solo akcija Šabaza Nejpira.

Sa druge strane, dobru utakmicu najavili su Karsen Edvards i Serž Ibaka, čijim košem je i okončana prva četvrtina u korist Bavaraca 19:12. Iako su insistirali na šutu za tri poena, crveno-beli nikako nisu uspeli da uspostave konstantnu pretnju iz daljine šutirajući mizernih 2/13 za tri u prvom poluvremenu.

Bilo je prilika da se rezultat preokrene u drugoj četvrtini, najviše zahvaljujući sjajnoj odbrani, ali su promašeni ziceri poremetili napadački ritam Sferopulosovih igrača. Sredinom drugih deset minuta igre, Zvezda je podigla publiku na noge sjajnim zakucavanjem Luke Mitrovića, ali je sa druge strane Silvejn Francisko uzvratio trojkom i laganim košem iz prodora umirio atmosferu u "Areni".

Foto: Starsportphoto

Duel Dos Santosa i Franciska

Drugi period je, uprkos nekoliko promašenih lakih poena, pripao domaćima 21:16, a okončao ga je Adam Hanga spektakularnom trojkom uz zvuk sirene. Jedini dvocifreni nakon prvih 20 minuta igre bio je Amerikanac iz redova gostiju Karsen Edvards sa 10, dok je Zvezdu predvodio Mitrović sa devet ubačenih koševa.

Trojkama Leandra Bolmara i Edvardsa Bajern se opet odlepio na osam poena prednosti, da bi Devin Buker zakucavanjem postavio prvu dvocifrenu prednost i naterao Sferopulosa da zatraži tajm-aut. Polako su i navijači gubili strpljenje što su jasno stavljali do znanja svojim igračima "nagrađujući" ih zvižducima.

Kada god bi Crvena zvezda prišla i nagovestila preokret, Bajern bi pokazao zašto je najbolja skakačka ekipa Evrolige (40 skokova po meču) i skoro svaki promašaj vratio u koš.

U poslednjih deset minuta susreta, rivali su ušli pri rezultatu 59:53 za nemački tim. 

Usledili su laki poeni uz dodatno slobodno bacanje Rokasa Gidraitisa, pa zatim trojke Miloša Teodosića i sjajnog Jaga Dos Santosa da bi na semaforu pisalo 59:59. Ubrzo su domaći stigli i do prve prednosti, najviše zahvaljujući energičnom Brazilcu i popularnom Teu. Upravo je nekadašnji reprezentativac Srbije pogodio jako bitnu trojku preko ruke sjajnog Ibake u momentima kada je svaki poen bio zlata vredan.

Foto: Starsportphoto©

Miloš Teodosić

Pri jednom poenu prednosti domaćih, na scenu je stupio opet Jago Dos Santos i trojkom na isteku napada doveo do ekstaze mnogobrojne navijače u "Areni". 

Najefikasniji u redovima crveno-belih bili su Miloš Teodosić sa 16 poena i 11 asistencija i Mitrović i NEjpir sa po 11 koševa. U dresu Bajerna istakao se Karsen Edvards sa 16 poena.

Naredni meč u Evroligi crveno-beli igraju 10. novembra na gostovanju sjajnoj Barseloni, a pre toga ih očekuju obaveze u reginalnoj Admiral bet ABA ligi u vidu meča sa podgoričkom Budućnosti u Beogradu 5. novembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija