• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Zorić

02.11.2023

14:54

Da li znate kada je Partizan poslednji put imao "plus 6" u odnosu na Zvezdu?!

Starsportphoto

Partizan

Da li znate kada je Partizan poslednji put imao "plus 6" u odnosu na Zvezdu?!

Podeli vest

Crno-beli devet godina čekali na ovoliku prednost u Superligi.

Remi fudbalera Crvene zvezde i TSC-a sinoć na "Marakani" (1:1), u odloženom meču 8. kola Superlige, silno je obradovao sve u taboru Partizana, kao i njegove navijače!

Crno-beli su se novim kiksom večitog rivala dodatno učvrstili na liderskoj poziciji, pa sada imaju šest bodova više od komšija, a na takav scenario na Topčiderskom brdu su dugo čekali.

Foto: Starsportphoto

Zvezda kiksnula protiv TSC-a

Verovali ili ne, prošlo je tačno devet godina otkako je "parni valjak" imao ovoliku prednost u odnosu na crveno-bele. Poslednji put to se desilo na polusezoni 2014/15. Trener Partizana u to vreme bio je Marko Nikolić, a u igračkom kadru Saša Ilić, Milan Lukač, Živko Živković, Miroslav Vulićević, Vladimir Volkov, Stefan Babović, Darko Brašanac, Nikola Ninković, Andrija Živković, Nikola Drinčić, Nemanja Kojić...

Tog decembra 2014. crno-beli su na zimsku pauzu otišli sa "plus šest", a potom su u martu 2015. promenili i trenera, pa je umesto Nikolića na klupu seo Zoran Kiza Milinković. Uspeo je iskusni stručnjak čak i da poveća razliku na 11 bodova, ali je na kraju titula završila u Humskoj sa "plus sedam".

Foto: Starsportphoto

Šampionski tim Partizana iz sezone 2014/15.

Narednu, a ujedno i poslednju šampionsku sezonu 2016/17. "parni valjak" je završio sa tri boda prednosti više od kluba iz Ljutice Bogdana. Pritom je u regularnom delu prvenstva Zvezda imala "plus šest", ali su joj se potom u plej-ofu desili porazi u "večitom derbiju" i od Voždovca, koji su potpuno preokrenuli situaciju.

Usledila je potpuna dominacija crveno-belih, a jedini koji je uspeo, bar na kratko, da joj ozbiljno zapreti bio je Aleksandar Stanojević u sezoni 2021/22. Imao je tada Partizan "plus pet" na zimskoj pauzi i nije na proleće uspeo da je sačuva i materijalizuje. Dogodio se poraz na "Marakani", potom su i pojedine sudijske greške učinile svoje, pa je u maju sa dva boda prednosti titula završila u rukama crveno-belih.

Ove sezone izabranici Igora Duljaja ne znaju za poraz u domaćem prvenstvu. Vezali su 11. uzastopnih pobeda, a jedina ekipa koja im je uzela bod je upravo aktuelni viceprvak TSC na premijeri sezone (3:3).

Foto: Starsportphoto

Duljaj doveo crno-bele na "plus šest"

Pored toga što su crno-beli ove jeseni u sjajnoj formi potvrđuje i podatak da na poslednjih pet utakmica nisu primili ni gol, a ujedno su najefikasniji tim u ligi (32), kao i onaj sa najboljom odbranom (10).

Naredni test i to nimalo lak, čeka ih već u narednoj rundi, protiv Novog Pazara u gostima (ponedeljak, 15.00). Taj duel će biti odigran pred praznim tribinama, zbog kazne FSS koju domaćin mora da odradi, ali svakako će ekipa koju predvode Adem Ljajić, Sejduba Suma i Marko Šćepović biti ozbiljan ispit za aktuelnog lidera.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija