• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.10.2023

16:01

Duljaj pozvao košarkaše na fudbal, a imao je poruku i za Piksija

Starsportphoto

Partizan

Duljaj pozvao košarkaše na fudbal, a imao je poruku i za Piksija

Podeli vest

Fudbaleri Partizana gostovaće sutra od 13.00 časova (Arena 1 Premijum) Jedinstvu sa Uba u meču šesnaestine finala Kupa Srbije. Trener crno-belih Igor Duljaj odvojio je vreme uoči meča i da pozive košarkaše da ih podrže, ali i poručio selektoru fudbalske reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju da obrati pažnju na Kristijana Belića.

Pre svega, on je upozorio svoje igrače da nema opuštanja, jer je kao igrač gubio mečeve koji su unapred delovali kao dobijeni. 

- Bio sam učesnik mnogih utakmica kada se očekivalo da pobedimo. Recimo Zemun 0:0, pa ispali na penale, pa dve godine kasnije Železnik 1:1, pa ispali na penale, pa sledećga godina takođe protiv Železnika 1:4 na stadionu Partizana. Kup utakmice su specifične. Ako se opustite i ne poštujete protivnika, može da bude problema. Ne bežimo od uloge favorita, znamo šta nas očekuje, ali bilo kakvo opuštanje dovelo bi do problema - ističe Duljaj.

On naglašava da će na teren u Ubu istrčati oni koje bude smatrao najspremnijima i da neće biti kalkulisanja. 

Foto: Starsportphoto

 

- Moram da vidim u kakvom su stanju igrači. U protokolu neće biti Aranđela Stojkovića i Kalulua zbog povreda. Izvešću najjači mogući sastav. Videću u kakvom su stanju fudbaleri. Uvek se nešto dogodi. Prošli put je Menig imao temperaturu, Severina je bio bolestan. Najjači sastav za koji budem verovao da može energetski da izvuče taj meč, izaći će na teren. Uveren sam da će Jedinstvo imati podršku lokalnog stanovništa, tako i treba, mada verujem da će biti i naših navijača. Jedinstvo ima ambiciju da uđu u viši rang. Imaće motiv da se pokaže protiv Partizana. Siguran sam da je moj tim ozbiljan i da se neće opustiti. Na treningu nema "ha ha hi hi". Imamo obavezu prema sebi, prema klubu i prema navijačima - jasan je strateg crno-belih. 

Stadion u Ubu nosi naziv po legendi domaćeg fudbala i aktuelnom predsedniku Fudbalskog saveza Srbije, Draganu Džajiću. 

- Stadion i treba da se zove Dragan Džajić, jer je to jedna od naših najvećih legendi. Nisam razmišljao o tome koga će motivisati. Fudbal je fudbal, spaja ljude - kaže iskusni strateg. 

Čovek koji je jedinstvo podigao na noge je fudbaler Rena Nemanja Matić. On dosta slobodnog vremena provodi u svom rodnom gradu i upućen je u dešavanja u klubu. 

- Čuli smo se, Nemanja me je zvao, pričali smo o mnogim stvarima vezanim za fudbal. Divan čovek, fantastična osoba. Veliki je prijatelj mog starijeg brata. Zamolio je za svog prijatelja dres od Saldanje. Pričali smo o uobičajnim stvarima. On prati Jedinstvo, nisam ga pitao za koga će da navija. Verujem da želi da protekne sve u najboljem redu - opisao je Duljaj.

Prisetio se i jedne anegdote kada je bio u prilici da Nemanju Matića odvede u Šahtjor. Nije to učinio, a nemanja je psotao jedan od najboljih defanzivnih veznih Premijer lige, nastupajući za Čelsi i Mančester junajted. 

- Kada je igrao za Kolubaru, brat mi je rekao da dođem da vidim jednog igrača. Bio sam u Šahtjoru. Video sam mršavog momka, koji fantastično barata loptom. Podsetio me je na Slavišu Jokanovića. Rekao sma bratu: "Kako sad da odem da kažem da imamo igrača iz treće lige koji košta 20.000 evra?" Brat mi je rekao da ću zažaliti. Ja sam zažalio, Matić verovatno nije - našalio se Duljaj. 

Foto: reuters

 

Danas je selektor reprezentacije Srbije DRagan Stojković Piksi objavio širi spisak za novembarske mečeve, a na njemu je i Mihajlo Ilić iz Partizana. Duljaj je zamolio selektora da obrati pažnju i an Belića. 

- Mihajlo Ilić? Zasluga njegovih saigrača koji imaju veliki udeo u tome što on postiže ove godine. Naravno, bilo je oscilacija, ali to je normalno za mladog igrača. Saigrači mu pomažu, bodre ga. Video sam prošireni spisak. Želim puno sreće našem selektoru koji odlično radi posao. Ako smem da mu kažem - neka obrati pažnju na Belića. Nadam se da se selektor neće naljutiti na mene - ocenio je trener ekipe iz Humske. 

Na kraju je pozvao i košarkaše da ponekad dođu da gledaju fudbal, baš kao što su i fudbaleri išli da bodre četu Željka Obradovića u evrligaškom derbiju sa Zvezdom. 

- Ne mogu sebi da dozvolim da komentarišem košarku, jer se ne razumem. Fascinirala me je borbenost igrača, nošeni su fantastičnom atmosferom. Ovaj drugi derbi je bio kasno za nas, jer želim da moji igrači budu odmorni. Kad budemo imali priliku, opet ćemo bodriti košarkaše. Pozivam i ja njih, kad budu imali vremena da dođu i vide nas - zaključio je Duljaj.  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17