Autor: Informer.rs

20.12.2023.

05:39

Foto: Starsportphoto

Sport

Navijači ljuti, ogorčeni, udarili po igračima: Sramota, tim je razvaljen, uništen, dno...

Glavna tema posle poraza od "kraljkevskog kluba" bio je izostanak Šabaza Nejpira, koji je na izlaznim vratima tima sa Malog Kalemegdana. 

Američki plejmejker više neće igrati za Crvenu zvezdu, nakon što je trener Janis Sferopulos rekao da mu je tražio da ne nastupi protiv Real Madrida u strahu od povrede, jer pregovara sa drugim timom. Tu nije bio kraj, Nejpir se oglasio na Instagramu rečima: "Govori istinu pred kamerama!". Kratka i neuspešna epizoda Šabaza Nejpira u Zvezdi je završena.

- Šabaz je u pregovorima da promeni sredinu i jutros je rekao da ne želi da rizikuje sa povredom i da ne želi da igra. Neće se vratiti. Sam je sebe izbacio iz tima. Dosad nije mnogo dao i nije imao dobre utakmice - rekao je posle meča trener Janis Sferopulos.

Zvezda sada ima skor 5-10 i u velikom je problemu u elitnom takmičenju. Navijači su besni, ne toliko zbog poraza već potpune nemoći ekipe. Na društvenim mrežama nemaju milosti prema igračima. 

"Koliko nam tim izgleda razvaljen, uništen, popuno bez želje i ambicije. Sta su “stručnjaci” napravili ove godine", bio je komentar jednog navijača posle utakmice.

Navijači nisu nezadovoljni samo igrom nego i pristupom košarkaša.

"Real je rutinirao ovo sa 30 odsto mogućnosti. Zvezda koja uz lošu selekciju, katastrofalan sistem igre sada se i mentalno raspada. Iskreno možda je bolje da se dotakne dno, i da na kraju godine dođe do nekog preseka i promena. Ovako, za Evroligu nedovoljno dobro. KK Rekreativo".

"Da li vas je bar malo sramota prema ljudi koji dolaze na utakmice i moji daju ovakvu podršku. Postali smo klub za sprdnju gde se tri meseca ne zna sta je sa Bjelicom, gde se ne zna ko je oterao trenera i da nas igrači sabotiraju. Obecavano je puno ispunjeno ništa".