Autor: Informer.rs

23.12.2023.

17:30

Foto: Starsportphoto

Sport

Lazić pred Split: Puni smo samopuzdanja i spremni!

Crveno-beli trenutno zauzimaju prvu poziciju na tabeli regionalnog šampionata i nastojaće da tako i ostane nakon gostovanja Splita u Beogradu.

Zvezda će u ovaj meč ući na krilima dobrog raspoloženja posle ubedljive pobede nad Makabijem u hali "Pionir" u okviru Evrolige. Kapiten sutrašnjeg domaćina, Branko Lazić ističe važnost te pobede pred naredne izazove.

Informer

Branko Lazić

Iza nas je teška utakmica ali i važna pobeda nad Makabijem. Samopouzdanje se najbolje gradi kroz dobre utakmice i pobede, i naš cilj je poznat. Želimo da osvojimo nove bodove i ostanemo na vrhu tabele, ali će za to biti potrebna dobra utakmica protiv Splita koji zna da igra, ima iskustvo i može da vas kazni ako opušteno uđete u meč - rekao je Lazić.

Ekipa Janisa Sferopulosa će ovaj meč igrati u "FMP areni" zbog zauzetog "Pionira", a grčki trener poziva na oprez i želi da njegovi igrači u ovaj meč uđu maksimalno fokusirani.

Želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima u ABA ligi. Zbog toga naša spremnosti koncentracija moraju biti na najvišem nivou! Igramo protiv tima koji je izuzetno opasan jer može da vas napadne sa više igrača u različitim postavkama na terenu. Zato treba da budemo spremni da odigramo dobru odbranu, ali i da budemo dobri u napadačkom delu utamice - rekao je bivši strateg Makabija.

Informer

Janis Sferopulos

Priliku za debi u crveno-belom dresu imaće Fredi Gilespi, koji će i biti u sastavu i na raspolaganju treneru.

Sa druge strane, ekipa Splita dolazi u Železnik kao 12. plasirana ekipa ABA lige sa učinkom od četiri pobede i osam poraza.

Poslednji duel odigrali su protiv ekipe Mege i slavili su sa 88:73.