• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.12.2023

22:07

Nema Nejpira, nema problema: Zvezda razbila Makabi!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Nema Nejpira, nema problema: Zvezda razbila Makabi!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde slavili su na formalnom gostovanju Makabiju u hali "Pionir" 98:92 (20:20, 31:22, 28:23, 19:27). Beogradski tim je sada učinku od šest pobeda i 10 poraza što ga postavlja na deobu 15. mesta sa litvanskim Žalgirisom.

Posle teškog poraza od Reala u Areni (72:58) i iznenadnog odlaska Šabaza Nejpira iz tima, crveno-beli nisu napuštali Beograd kako bi snage odmerili sa "ponosom Izraela" u sablasno praznoj dvorani "Pionir". Crvena zvezda je jako važnom pobedom nad Makabijem učinila veliku uslugu sebi u borbi za najboljih 8, ali i gradskom rivalu Partizanu, koji je do ovog meča imao isti učinak kao "ponos Izraela" (9-6).

Čini se da je upravo teren na kojem crveno-beli odrađuju veliki broj treninga prijao, pre svih, Milošu Teodosiću, koji je dominirao sa 27 poena i 13 asistencija. Pratio ga Džoel Bolomboj sa 18, dok je Rokas Gedraitis dodao 16 koševa. Najbolji u timu iz Tel Aviva bio je Vejd Boldvin sa 22 poena.

Foto: Informer

Dvorana "Pionir" bez gledalaca

Početak utakmice je, za razliku od prve četvrtine meča sa Realom, bio jako loš. 
Crveno-beli su delovali bez ideje u napadu sa mnoštvom lako izgubljenih lopti i teških šuteva pri isteku napada.

Igra se stabilizovala kada je na parket ušao Miloš Teodosić umesto Jaga Dos Santosa koji već neko vreme igra jako loše.
Zahvaljujući devet brzih poena i nekoliko sjajnih asistencija, bivši reprezentativac Srbije je izborio nerešen rezultat za svoj tim posle prvih deset minuta igre i najavio znatno bolju igru u nastavku.
Nošeni odličnom završnicom prve četvrtine, vicešampioni regiona su otvorili drugu deonicu sa mnogo boljom odbranom iz koje su proizašli laki poeni na obruču Makabija.
Brzo se prednost popela na +8 i tada je Oded Kataš morao da reaguje tajmautom. 

Foto: Starsportphoto

 

Na svu sreću, minut odmora nije promenio odnos snaga na terenu. Formalni gosti su, na krilima fantastičnom Majka Tobija, dobili novu dimenziju u napadu i ostvarili dvocifrenu prednost na dva minuta do kraja prvog poluvremena. 

Trojkom pre zvuka sirene Adam Hanga je okončao prvih 20 minuta igre, a na semaforu je pisalo 51:42 u korist Crvene zvezde.

Sferopulosovi igrači su, početkom drugog poluvremena, održavali izuzetno visok ritam, pa je tako i prednost dostigla najviših 19 poena.

Nastavio je Teodosić da razigrava saigrače i pogađa iz svih pozicija, dok je Kataš sve vreme tragao za pravom petorkom koja bi mogla da isparira raspoloženim gostima.

Foto: Starsportphoto©

Konačno "proradio" Tobi

Magičnih pet nije pronašao, a sa druge strane je imao još jednog izuzetno raspoloženog protivnika u Rokasu Gedraitisu. Litvanac je samo u trećoj deonici ubacio 16 poena i tako je postao četvrti dvocifreni u timu iz Beograda.

Uprkos dominatnom izdanju u većem delu susreta, privođenje utakmice kraju je bilo jako loše za igrače Janisa Sferopulosa. Nosioci igre su napustili teren, a Makabi je to iskoristio i u jednom trenutku čak zapretio, spustivši prednost na jednocifren minus. 

Srećom, uspela je Crvena zvezda da odoli naletima današnjeg domaćina i slavi sa razlikom koja nije prikazivala realno stanje stvari na terenu.

Crveno-beli će i naredni duel dočekati kao domaćini, a to će biti kada u Beograd dođe Split u okviru 13. kola Admiral bet ABA lige 24. decembra.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija