Autor: Informer.rs

24.12.2023.

12:11

Foto: Starsportphoto

Sport

Alarm u Italiji zbog "delija"! Uplašili se osvete, zabranili prodaju ulaznica navijačima Zvezde!

Italijani su odlučili da ne prodaju ulaznica navijačima Crvene zvezde, jer su uplašeni da bi moglo da dođe do ozbiljnih navijačkih obračuna. Glavni razlog za ovu odluku jesu navijači Zvezde i Rome čiji sukob traje još od februara kada je došlo do obračuna između dve grupe. Sad se organizatori plaše da bi pristalice "vučice" mogle da naprave zasedu "delijama" prilikom dolaska na utakmicu.  

Pored toga što do ulaznica neće moći da dođu srpski navijači, ni ljudi iz drugih oblasti u Italiji neće moći da kupe karte, već samo stanovnici Lombardije.

"Kako bismo zaštitili javni red i bezbednost, doneli smo odluku koja odmah stupa na snagu, da se zabrani prodaja ulaznica za navijače Crvene zvezde iz Beograda i da mogućnost kupovine propusnica bude dozvoljena samo stanovnicima regiona Lombardija. Ulaznice će biti štampane samo uz lične podatke kupca“, piše u saopštenju.

Italijanski mediji podsećaju na sukob navijača Zvezde i Rome, kada su "delije" oduzele zastave Rimljanima, a kasnije ih sve zapalili u Beogradu. Rimljani su u nekoliko navrata spremali neuspešno osvetu, čak ih je bilo u Švajcarskoj gde su se crveno-beli sastajali sa Jang bojsom u Ligi šampiona, ali su potencijalni izgrednici tada deportovani u Italiju.

"Nije isključeno da bi navijači Rome mogli da naprave osvetničke akcije dok su navijači Zvezde u Milanu, već se dogodilo u Bolonji 20. oktobra. Toga dana, pet srpskih studenata napadnuto je palicama i čekićima, najverojatnije od strane nekih rimskih pristalica. Pre nepunih mesec dana, grupa Rimljana je pokušala da dođe do navijača Zvezde kada je igrala u Bernu, ali su uhvaćeni i deportovani, pišu Italijani.