• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.02.2023

08:55

Navijači Zvezde i Napolija napali ultrase Rome! Oteli zastavu grupi koja je dobila ime po teroristima, Hrvati su im braća! (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Navijači Zvezde i Napolija napali ultrase Rome! Oteli zastavu grupi koja je dobila ime po teroristima, Hrvati su im braća! (VIDEO)

Podeli vest

Italijanski mediji već dva dana bruje o tuču navijača Crvene zvezde i Rome

Kako prenose "Republika"  i "Gazeta delo Sport" navijači crveno-belih, njih oko 50, sa huliganima Napolija sačekali su grupu navijača Rome. Pretpostavlja se da su Delije ostale u Italiji nakon utakmica Zvezde u Evroligi u Bolonji i Milanu.

U zasedi su čekali grupu koja je nosila zastavu poznate navijačke grupe Rome, posle čega su im je oteli. Popularne Delije zadale su žestok udarac ultrasima Rome, ozloglašenoj grupi "Fedayn Roma" koja je ostala bez zastava, a inače je i "bratskim odnosima sa navijačima Dinama iz Zagreba, "Bed blu bojsima".

Bio je ovo nastavaka obračuna navijača Napolije i Rome, kada su Napolitanci išli na gostovanje Đenovi, a Rimljani gostovali u Milanu. Početkom godine su pristalice Vučice napravile sačekušu za navijače Napolija. 

 

 

Grupa "Fedayn Roma" osnovana je 1970. godine, a i dobila je ime po iranskoj terorističkoj grupi, što u prevodu znači "oni koji se žrtvuju." Imaju reputaciju da su im noževi glavni "rekvizit", njihovi napadi uključuju ubadanja u zadnjicu - ponižavajući napad koji ne dovodi do optužbe za ubistvo.

 

 

U centru pažnje su bili 2018. godine kada je Roma u okviru Lige šampiona igrala protiv Liverpula, a "Fedayn Roma" je napala navijača "Redsa" Šona Koksa, koji je završio u komi."Fedayn Roma" je 1984. godine napao navijače Liverpula tokom finala Lige šampiona, kao i 2001, da bi se i ultrasi Midlzbroa i pomenutog Mančester junajteda loše proveli tokom gostovanja u Italiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija