Autor: Informer.rs

01.01.2024.

19:49

Foto: Starsportphoto

Sport

Crvenoj zvezdi u 2024. treba "Topomanija" za uspehe u Evroligi!

Crveno-beli su iza sebe ostavili jako živopisnu godinu, ispunjenu velikim transferima, dobrim i lošim rezultatima, ali i dramom sa jednim od glavnih pojačanja koja su u klub stigla ovoga leta - Šabazom Nejpirom.

Za razliku od ostalih sportista, učesnicima Evrolige nema odmora ni u vreme praznika. Umesto lagodnog relaksiranja treneru Janisu Sferopulosu i njegovim igračima predstoiji duplo kolo Evrolige.

Informer

Nema odmora za Crvenu zvezdu

Prvi meč će odigrati već sutra u Istanbulu gde ih očekuje Fenerbahče, da bi, samo dva dana kasnije, Crvena zvezda bila domaćin "večitom" rivalu Partizanu u beogradskoj Areni.

Pobede u ovim mečevima bi, ne samo dobro uticale na učinak crveno-belih u Evroligi (6-11), već bi podigle samopuzdanje igračima, ali i navijačima kada bi se savladao gradski rival.

Pored konstatnih teških ispita u elitnom takmičenju, obaveze čekaju i u regionalnom šampionatu. 

Tamo je Crvena zvezda usamljena na prvoj poziciji, ali nema luskuz opuštanja, pošto dobro znamo koliko prednost domaćeg terena u ABA ligi znači.

Informer

Prošlogodišnje finale ABA lige pripalo Partizanu

Možda i najviše posla na Malom Kalemegdanu zahtevaće igrački kadar. Mnogo je novih igrača došlo u klub, neki su ga već i napustili, a toga će biti samo još više kako se sezona bliži kraju.

Poslednja akvizicija Beograđana, Nikola Topić (18) je neko od koga mnogo zavisi. Navijači, saigrači, ali i uprava kluba imaju ogromna očekivanja od "vunderkinda". 

Zbog mladog plejmejkera će mnoge oči iz Sjedinjenih Američkih Država pomno pratiti mečeve Crvene zvezde, pošto mu se predviđa blistava karijera u NBA ligi.

Informer

Ogroman teret na plećima - Nikola Topić

On je domaći igrač, sin Milenka Topića legende kluba, navijači ga obožavaju i mnogi se nadaju da će on orkestrirati preokret sezone u elitnom takmičenju za crveno-bele.

Što se ostalih igrača tiče, trener Sferopulos će imati priliku da proceni koje igrače bi želeo da vodi dogodine, ali i da izdvoji one kojima više nije mesto u klubu.

Naravno, ostaje da se vidi da li će napokon biti razrešena misterija oko Nemanje Bjelice i njegovog ugovora. Da li će nekadašnji NBA igrač napokon zaigrati i za koga?

Crvena zvezda će u tekućoj godini morati i ono najteže - da odbrani trofej i to u dva takmičenja!

Informer

Kup Radivoja Koraća 2023.

Pred njima je prestižni Kup Radivoja Koraća, koji je tradicionalno važan trofej u svačijoj vitrini, bez obzira na to što ne utiče na plasman u Evroligi.

Slična tome je i Košarkaška liga Srbije čiji je aktuelni šampion Crvena zvezda.

Sve izazove koji očekuju klub spomenuo je i predsednik Nebojša Čović.

Pred nama je izazovna godina, pored igrača i trenera pojačali smo se u Upravnom odboru, spremni smo za izazove. Sva takmičenja su važna i kada pobeđujemo i kada gubimo, trudićemo se da napravimo što je moguće bolji rezultat - rekao je prvi čovek Crvene zvezde.

Igrači kojima ističe ugovor leta 2024.