Autor: Informer.rs

05.01.2024.

06:28

Foto: Starsportphoto

Sport

Navijači Zvezde u neverici, jedan čovek ih je raspametio!

Ova pobeda donela je crveno-belima osmu pobedu u sezoni. Zvezda je sada na deobi 12. mesta, zajedno sa Bajernom, koji ima meč manje.  Zvezda je sada samo na dve pobede zaostatka u odnosu na timove koji se bore za Top 10 mesta.

Takođe, trijumf protiv najvećeg rivala izuzetno će uticati na samopouzdanje pred najvažniji deo sezone i borbu za ulazak u plej-in konkurenciju. Zvezda ima učinak 8-11, a mnogo toga će zavisiti od duela Olimpije (7-11) i Bajerna (8-10). U slučaju pobede tima iz Milana će se ova tri tima izjednačiti u skoru. 

Navijači crveno-belih su oduševljeni. Fredi Gilespi, novi centar crveno-belih, ostavio je zvezdaše bez teksta posle derbija, nakon što je odradio sjajan posao. Odigrao je najbolji meč od kako je nedavno stigao na Mali Kalemegdan. Izabrao je pravo vreme da u 19. kolu Evrolige protiv Partizana postigne 14 poena i uhvati pet skokova. On je bio oduševljen navijačima. 

- Trener mi je rekao da igram najbolju košarku kada igram sa svom energijom. Rekao mi je da uživam u publici - rekao je posle meča  Gilespi.

Nikada pred sličnom publikom nije igrao.

- Ne. Rekao sam mami, ono što ćeš videti, nećeš... Ni sa čim u Americi ne možete uporediti. Igrao sam svuda u svetu i nikada nisam video nešto poput ovoga.

Informer

Priznaju i navijači da ih je  Fredi Gilespi iznenadio.

"Sve sam očekivao od derbija osim da Gilespi bude x faktor. Rokas i Hanga odigrali sjajno u oba pravca. Jos samo da Top bude dobro", jedan je komentar navijača na društvenim mrežama.
 

Neki nisu mogli da gledaju meč od uzbuđenja.

"Ja sam ona što je pobegla u sobu kad je Partizan počeo da "stiže". Kukavički, priznajem ali šta ću. Bravo, deco moja zvezdaška, volim vas i previše"