• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.01.2024

22:03

Prepuna Arena i raspoložena Zvezda presudili Partizanu!

Starsportphoto

Košarka

Prepuna Arena i raspoložena Zvezda presudili Partizanu!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde slavili su u "večitom" derbiju u okviru 19. kola Evrolige protiv ekipe Partizana 88:72 (24:13, 26:16, 15:19, 23:24).

Crveno-beli su do jako bitne pobede došli nakon jedne od najboljih utakmica u sezoni, pošto su maltene od prvog do poslednjeg trenutka vodili i nisu dozvoljavali Partizanu da uvede meč u dramu!

Nošeni fantastičnom atmosferom i pogledima dobro poznatih lica, u redovima pobedničkog tima istakao se Nemanja Nedović sa 16 , dok je novajlija Fredi Gilespi pomogao sa 14, koliko je imao i Rokas Gedraitis.  Najraspoloženiji za igru kod aktuelnog šampiona regiona bio je kapiten Kevin Panter sa 17, dok je Pi Džej Doužer dodao 12 poena.

Ovim je upisana osma pobeda u dosadašnjem toku sezone za ekipu sa Malog Kalemegdana, a Partizan je, sa druge strane, doživeo svoj deveti poraz.

Na samom startu, debitant u okršaju sa gradskim rivalom, Nikola Topić probio je i poentirao uz prekršaj za pravu eksploziju na tribinama.

Partizan je uzvratio preko Kevina Pantera, ali je onda krenula serija domaćina predvođena Fredijem Gilespijem i prednost na kraju prve četvrtine bila je dvocifrena - 24:13.

Foto: Starsportphoto

Fredi Gilespi

U istom ritmu Zvezda je nastavila drugih deset minuta. Nakon samo tri minuta igre prednost je bila ogromnih 20 poena u korist domaćina. Pokušavao je Željko Obradović na sve načine da pronađe pravu petorku, ali su poeni crno-belih isključivo dolazili preko sjajnog Pantera i njegove igre jedan na jedan.
Bez adekvatne pomoći, gosti nisu uspevali da smanje razliku crveno-belih, koji su u svojim redovima imali više sjajno raspoloženih pojedinaca. Fantastičnim napadom i pogotkom Teodosića uz zvuk sirene na poluvreme sa otišlo pri rezultatu 50:29 za Crvenu zvezdu.

Posle pauze, crno-beli su promenili fokus u napadu i većina lopti spuštala se Brunu Kaboklu. Ovakav pristup donosio je rezultate u napadu, ali je i dalje problem bio zaustaviti raspoložene crveno-bele, pogotovo na ofanzivnom skoku. 

Foto: Starsportphoto

Miloš Teodosić

Pravi rat na terenu nastavio se i u poslednjoj četvrtini. Crno-beli su u tim trenucima delovali kao bolji rival i, kao rezultat toga, nekada ogromna prednost sada je iznosila samo devet poena.

Činilo se da će meč otići u neočekivanu dramu, ali da ne bude tako pobrinuo se Gedraitis. Litvanac je pogodio za tri, a to je razbudilo njegove saigrače pa je plus ekspresno vraćen na 16 poena koliko je i iznosila konačna razlika - 88:72!

Izuzetno težak raspored očekuje oba beogradska tima u nastavku. Istog dana, 06. januara, Crvena zvezda će na gostovanje Cedeviti u Ljubljanu, dok će Partizan dočekati Krku iz Novog Mesta.

Samo tri dana kasnije, slede izazovi u Evroligi i novo duplo kolo. Crveno-beli će na megdan Asvelu u Vilerbanu 09. januara, pa dva dana kasnije milanskom Armaniju.

Na put će i "parni valjak" i to na gostovanje Fenerbahčeu u Istanbulu, nakon čega će u beogradskoj Areni dočekati Makabi.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija