Autor: Informer.rs

16.02.2024.

20:21

Foto: Starsportphoto©

Sport

Sferopulos: Derbi u finalu? Polako, Partizan još nije igrao!

Čim je kostur takmičenja rasporedio dva velika rivala na suprotne strane, odmah je krenula priča o derbiju u finalu između crveno i crno-belih.

Branilac titule, Crvena zvezda se izborila za mesto u meču za trofej, dok će rival iz Humske morati da odoli učesniku Košarkaške Lige Srbije, Vojvodini večeras od 21 čas.

Informer

Crveno-beli očekuju rivala u finalu

Janis Sferopulos, koji predvodi ekipu sa Malog Kalemegdana ukazuje na to i poručuje da će najbolji tim osvojiti "Žućkovu levicu" ove godine.

Hajdemo o derbiju sutra, jer prvo Partizan treba da odigra sa Vojvodinom. Svaka utakmica sa Partizanom je drugačija, znamo ih i oni nas poznaju. Najbolji tim će pobediti. Čeka nas finale, želimo da se borimo i da osvojimo prvi trofej - rekao je Grk.

Izrazio je zadovoljstvo pristupom svojih igrača u takmičenju u kojem su iznenađenja za očekivati.

-Timovi koji su u podređenom položaju igraju sa više motivacije jer nemaju šta da izgube i uvek igraju maksimalno protiv favorita. Tri tima iz ABA lige se nisu plasirala u polufinale, to vam govori da je ovo takmičenje iznenađenja. Na kraju dana, naš pristup je u obe utakmice bio maksimalan, mogao sam da podelim minute i da sve pripremim za finale - objasnio je nekadašnji trener Olimpijakosa.

Informer

Sferopulos u razgovoru sa Kostićem

Umereni stručnjak je potom govorio i o igračima koji su "iskočili" usled problema sa povredama i restrikcija takmičenja. 

Sferopulos ističe da je jako srećan što je u dosadašnjem toku takmičenja mogao svakom košarkašu da pruži minute i priliku da se dokaže na terenu.

- Svi moraju da budu spremni u svakom trenutku. Važno je da svi igrači imaju pravi mentalitet. Roster je dugačak, ali imamo dosta utakmica i potrebna nam je širina da pokrijemo povrede i izostanke nekih igrača. Zato sam stvarno srećan kako svi igrači koji nemaju visoku minutažu igraju u svakoj utakmici. To mi je mnogo važno i pravi je način da se pristupi utakmicama. Svako može da očekuje šansu - kazao je svojevremeni igrač Apolona.