• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2024

18:42

Zvezda će braniti trofej! Crveno-beli razbili Čačane (FOTO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda će braniti trofej! Crveno-beli razbili Čačane (FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde očekivano su se plasirali u finale Kupa Radivoja Koraća pobedom nad Čačkom 94 rezultatom 87:52 (15:15, 8:20, 14:29, 23:15). Crveno-beli će sutra od 21.00 (Arena 1 premijum) za trofej u srpskom takmičenju igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela Partizan - Vojvodina (21.00, Arena 1 premijum).

Izabranici grčkog stručnjaka Janisa Sferopulosa naoštrili su se da odbrane trofej, ali im nije bilo lako na startu, dok su od druge četvrtine krenuli da demoliraju protivnika i nisu stali.

Kako to obično biva kada igraju dva kluba među kojima je velika razlika u kvalitetu, autsajder je išao na sve ili ništa jer nije imao šta da izgubi.

Čačani su već napravili iznenađenje u četvrtfinalu pobedivši ABA ligaša Borac. Na krilima tog trijumfa izašli su na megdan Zvezdi i odmah stavili klubu sa Malog Kalemegdana do znanja da neće dozvoliti da budu jači trening pred veliko finale. Ipak, to je izgledalo tako samo prvih 15 minuta, dok posle nisu imali nikakve šanse.

Foto: Starsportphoto

 

 

Meč je trojkom otvorio Nemanja Nedović, ali je zapravo Čačak bio taj koji je dobro započeo meč, zbog čega je Sferopulos ubrzo zatražio tajm-aut vidno iznerviran partijom svojih pulena.

Foto: Starsportphoto

Igrači su ga nervirali samo prvih 15 minuta: Janis Sferopulos

 

U većem delu prve četvrtine imao je autsajder prednost, ali su crveno-beli stigli do izjednačenja do isteka prvih deset minuta, pre svega zahvaljujući Milošu Teodosiću, koji nije bio u protokolu za prvi meč na Kupu, i Luki Mitroviću.

Foto: Starsportphoto

 

 

Nikako crveno-beli nisu uspevali da pronađu svoj ritam, pa je Čačak opet poveo. Ubrzo su se ipak upalili alarmi u evroligaškom timu pa su uvećavali prednost, a do poluvremena došli i do dvocifrene razlike.

Ubrzo po povratku košarkaša na teren, bilo je jasno da neće biti uzbuđenja ni interesantnih momenata do samog kraja. Ispostavilo se da je ključna bila serija crveno-belih od 17:0 koja je počela još u prvom poluvremenu pri rezultatu 23:23.

Foto: Starsportphoto

Uz Zvezdu je bio i njen bivši igrač i reprezentativac Srbije Boriša Simanić

 

Do kraja meča prednost je samo rasla, Čačani su bili potpuno demoralisani i ekipa sa Malog Kalemegdana se očekivano plasirala u finale što je proslavila sa svojim navijačima. Najvaternije pristalice pevale su gotovo ceo meč u ne baš skroz punoj dvorani, u samom finišu bili su glasni kao što su košarkaši i navikli, a najveći delirijum na tribinama nastao je kada je sedamnaestogodišnji Andrej Kostić dao trojku za Zvezdu u 38. minutu.

Dvocifreni u redovima domaćeg tima bili su Luka Mitrović sa 15 poena, Dejan Davidovac sa deset, Dalibor Ilić sa 13 i Nemanja Nedović sa 11, a na drugoj strani jedini dvocifreni bio je Stefan Lakić sa upisanih 11 poena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija