Autor: Jelena Nedeljković

24.02.2024.

17:49

Foto: Starsportphoto

Sport

Lakše od očekivanog: Zvezda uz dva penala pregazila Čukarički

 Golove za šampiona države dali su Gelor Kanga u 9. minutu iz jedanaesterca, Šerif Ndijaje u 37. minutu, a konačnih 3:0 postavio je Osman Bukari u 75. minutu takođe sa bele tačke. Ovom pobedom Zvezda ostaje druga na tabeli i u ozbiljnoj trci za titulu.

Informer

Fudbaleri Zvezde i Čukaričkog u akciji

Ako je i bilo neke dileme šta će to Zvezda dobiti sa Vladanom Milojevićem, jedno nije smelo da se dovodi u pitanje - utakmice koje su barem u teoriji neizvesne, pripašće crveno-belima. Sa minimumom eksperimentisanja, čvrstinom u zadnjoj liniji i na sredini terena, a opet dovoljno razigrano, ali disciplinovano napred, lako je bilo Zvezdinom timu da se suprostavi svim rivalima. Pa tako danas i Čukaričkom. Na iznenađenje mnogih, poklonio je iskusni stručnjak poverenje na desnom beku mladom Ognjenu Mimoviću i tako rešio pitanje bonus igrača. To što nije ubacio u igru Sremčevića ili Šljivića, dalo mu je prostora da ima u startnih 11 i napadača Šerifa Ndijajea, ali i vezistu Mirka Ivanića. I oni su mu to na najlepši način vratili.

Videlo se od početka da je Zvezda rešena da ide na pobedu. Odmah su napadali Olanjinka i Kanga, pokušali su da uposle i senegalskog napadača, a poklon u vidu penala stigao je već u 9. minutu.

Koji trenutak ranije, Uroš Spajić je zakačio loptu glavom u protivničkom šesnaestercu, poslao je preko gola, a onda se sa njim sudario bek Nemanja Tošić. Odmah su reagovale sudije iz VAR sobe, a glavnom arbitru Marku Ivanoviću preostalo je da pokaže na belu tačku. Šutirao je Kanga i lako matirao Nenada Filipovića.

Informer

Milojević i Petrić u zagrljaju

Ovaj gol je samo bio podsticaj za domaćina da ide napred. Utisak je da su svi u timu svesni konkurencije i svesni da nemaju baš nikakav kredit kod Milojevića, već moraju da zasluže minutažu. Shodno tome, svi su željni dokazivanja. Ogroman napredak primećen je kod Ndijajea. Momak koji je u prvoj polusezoni bio skroz psihički potonuo i razmišljao o promeni sredine, potpuno je drugačiji u ove tri utakmice. Jasno se vidi koliko je Milojević radio sa njim na pripremama. Vratio mu je to napadač golom u 37. minutu na asistenciju In Bom Hvanga. Protrčao je Senegalac napred i tako u trku zahvatio loptu i sa desne strane šutirao u levi ugao. Lopta je lepo prešla gol liniju za velikih 2:0.

Gestikulacija Ndijajea pokazala je koliko se oseća sigurnije. Nasmejan, simulirajući neki ples rukama, trčao je najpre ka navijačima, a onda u zagrljaj saigračima.

Informer

Ndijaje slavi gol

Nemoćno je delovao tim Gordana Petrića. Pokušavao je Uroš Miladinović u dva, tri navrata, ali bezuspešno. Sredino drugog poluvremena, Milojević je malo zatvorio sredinu, kada je izveo Ivanića, a ubacio Srđana Mijailovića. Utakmica je definitivno rešena u 74. minutu, kada je iskusni štoper Čukaričkog Ognjen Vranješ reagovao kao početnik i srušio Šerifa Ndijajea pred golom Čukaričkog. Shvatio je šta je uradio i gestikulirao je da nije dirao igrača, ali sudija je opet pokazao na belu tačku. Ovaj put precizan je bio Bukari. Tako je nadoknadio barem deo onoga što je propustio da pogodi tokom meča, kada je ulazio u solidne šanse. 

Najvažnije iz ove utakmice za srpskog šampiona su pobeda i bodovi, kojima zadržava priključak za liderom Partizanom u trci za titulu. Druga važna stvar je što je Milojević shvatio da ima izbora kad je reč o bonus igračima. Jednako bitna je i činjenica da Ndijaje postaje napadač kakav se očekivalo da bude letos kada je doveden za četiri miliona evra. Pred Čukaričkim je mnogo pitanja, jer osim što nije dala gol, ekipa za Banovog brda nije pokazala reakciju kada je gubila. Posle dve vezane pobede, imaće trener Petrić o čemu da priča sa igračima. 

Informer

Spajić u akciji

Još jedno kolo deli crveno-bele od "večitog derbija" i to utakmica protiv TSC-a. Imaće Milojević fantastičnu priliku da pripremi dobro ekipu za utakmicu koja bi mogla da lomi sezonu. Za sada mu dobro ide.