Autor: Informer.rs

03.03.2024.

07:20

Foto: Starsportphoto

Sport

ABA liga: Partizan čeka Cedevitu, Zvezda juri recku u Baru!

Crno-beli igraju derbi kola, a trener Željko Obradović suočiće se sa određenim problemima u sastavu. Tokom subote nisu trenirali Džejms Naneli, Ognjen Jaramaz i Tristan Vukčević zbog povreda, pa je neizvesno u kom sastavu će ekipa nastupiti. Crno-belima ovaj meč dolazi nakon jako bitne pobede nad Efesom u Evroligi.

Informer

Partizan je trenutno treći na tabeli sa skorom od 14 pobeda i šest poraza, dok ekipa iz Ljubljane ima identičan skor, pa će to biti direktan okršaj za vrh tabele.

- Protivnik sa nekim stvarima koje su veoma bitne, sa novim trenerom i sa novim igračima. Na nama je da probamo da nastavimo na način na koji smo igrali poslednju utakmicu, sa velikom borbenošću i sa željom da uđemo u seriju dobrih rezultata. Džejms Naneli i Ognjen Jaramaz i Tristan Vukčević nisu trenirali tako da su njih trojica bili van tima na treningu, svi ostali su u redu - kaže Obradović.

Informer

Lider regionalnog takmičenja Zvezda, koja ima skor17-3 gostuje poslednjeplasiranom Mornaru.  Trener crveno-belih Janis Sferopulos (56) upozorva da će njegov tim morati da ozbiljno pristupi meču, bez obzira na poziciju na tabeli.

- Očekuje nas utakmica protiv tima koji se izuzetno bori u poslednjim utakmicama. Posebno na svom terenu gde su dobili poslednje tri utakmice. Želimo da odigramo utakmicu na našem nivou. Moramo da budemo posebno fokusirani i skoncentrisani, kao i da se držimo plana za ovu utakmicu - izjavio je grčki strateg.

Zvezda je prethodno poražena od Bajerna u okviru Evrolige, čime je praktično izgubila šansu za doigravanje.