• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: V.Ž.

01.03.2024

22:26

Užas od košarke! Bajern srušio Zvezdu, a svi se pitaju: Ovo Evroliga?!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Užas od košarke! Bajern srušio Zvezdu, a svi se pitaju: Ovo Evroliga?!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Bajerna 66:74 u 27. kolu Evrolige i definitivno izgubili sve šanse za doigravanje.

Loša košarka u "BMW Areni", kao da je pauza zbog Kupa i reprezentativnog "prozora" loše uticala na jedne i druge, koji su bili daleko ispod evroligaškog nivoa.

Zvezda sad ima skor 10-17 i praktično ima samo teoretske šanse za plasman u plej-in, dok je Bajern sa skorom 12-15 na pobedu od 10. mesta uz napomenu da ima bolji međusobni skor od Partizana jer je oba puta savladao šampiona ABA lige.

U prvom meču Zvezda je pobedila Bajern 74:68, pa su Bavarci sad bolji od "crveno-belih" i u međusobnom skoru.

Odlično su startovali crveno-beli, na ovom meču bez Miloša Teodosića, vodili skoro celu prvu četvrtinu, ali su je ipak završili minusom. Iznenadio je Zvezdin strateg sa Smartom u startnoj petorci, ali ekipa sa Malog Kalemegdana funkcionisala je korektno u uvodnoj deonici.

Mitrović je postigao prve poene na meču, odgovorio je Ibaka, Smart se "upisao", Ibaka ponovo izjednačio, a onda je furiozna Zvezda napravila seriju 7:0 i Laso je morao da zatraži tajm-aut. Smart je pogodio tešku trojku preko ruke, nadovezao se Mitrović, a zatim su usledili poeni Gedraitisa posle odlične kontre Zvezde i gosti su poveli 11:4.

Ibaka je u tim trenucima bio bukvalno nezaustavljiv, ali je Bolomboj trojkom utišao dom Bavaraca. Uz Ibaku, proradio je i Buker, gosti su napravili nekoliko grešaka, reprezentativac Nemačke Obst postigao trojku i posle prvih 10 minuta domaći su vodili 20:19.

Foto: Starsportphoto©

 

Šta reći za drugu četvrtinu koja se završila rezultatom 12:8 za Bajern?! Ekipa Janisa Sferopulosa je prve poene postigla tek posle šest minuta, Jago je asistirao Gilespiju, koji je poentirao za 25:21.

Usledili su novi minuti mraka za crveno-bele, nekoliko promašaja za tri poena,  Jago je poentirao sa linije za slobodna bacanja, ali Branković ubacuje trojku za najveću prednost domaćeg sastava 28:23. 

Ružna košarka, baš tako bi mogla da se opišu tri minuta bez poena na jednoj i drugoj strani. Konačno poeni i to za Zvezdu preko Smarta, koji je iskoristio šansu koju mu je ukazao grčki strateg. Stiže do sedmog poena. Lazarević onda greši, Edvards stiže do poena iz kontre, a tačku na prvo poluvreme stavlja Bolomboj - 32:27.

Nastavak meča je loše počeo po crveno-bele. Buker je iz prvog napada Bavaraca pogodio za +8 – 35:27. To je bila najveća prednost domaćeg tima do sada.

Foto: Starsportphoto©

 

U 24. minutu prva dvocifrena prednost za domaći tim. Ibaka se oslobodio čuvara i iz okreta poentirao za +11.

I procenti šuta u tim trenucima govorili su za sebe: tek 17,6 odsto šuta za tri crveno-belih i nešto preko 47 odsto za dva.

Zvezda je napravila seriju 7:0 i malo prodisala. Smanjili su gosti na 40:35. Prvo je Bolomboj popravio promašaj Mitrovića, a potom se i Nedović upisao trojkom.

Užasna košarka, zaista, crveno-beli su za nepune tri deonice postigli tek 41 poen, ali je i dalje u igri samo zahvaljujući tome što ni Bajern ne briljira. Da je nma drugoj strani bila ozbiljnija ekipa...

Oba tima su na 40 i "kusur" procentu na šutu za dva, ali su Bavarci daleko bolji u šutu za tri što i pravi razliku uz više nego duplo veći broj asistencija.

Foto: profimedia

 

U poslednjih 10 minuta se ušlo vođstvom domaćina 53:46. Zvezda se u potpunosti vratila u meč kad je prišla na samo minus dva (51:53), ali je opet stala, pa je Bajern opet stekao dvocifrenu prednost.

U poslednja dva minuta ušlo se vođstvom Bajerna 68:57 i već tad je bilo jasno da će domaćin pobediti, ali se u finišu igralo za razliku u međusobnom skoru. 

Devin Buker je predvodio Bajern sa 22 poena i šest skokova, a 12 je dao Serž Ibaka uz osam uhvaćenih lopti. Vladimir Lučić je postigao pet poena za Bajern i imao pet skokova i dve asistencije. 

Džavonte Smart sa 13, Džoel Bolomboj sa 11 i Nemanja Nedović sa 10 poena su bili dvocifreni u Zvezdi, devet je dao Luka Mitrović.

Zvezda u narednom kolu, sledećeg četvrtka, gostuje Monaku koji je večeras pobedio Barselonu u gostima rezultatom 77:67. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija