• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

01.03.2024

14:13

Kako bez Teodosića u Minhenu? Zvezdi su potrebni Smart i Nedović!

EPA

Crvena zvezda

Kako bez Teodosića u Minhenu? Zvezdi su potrebni Smart i Nedović!

Podeli vest

Bekovi crveno-belih moraće da preuzmu veću odgovornost u nedostatku iskusnog plejmejkera.

Ušli su košarkaši Crvene zvezde u kakav-takav ritam nakon serije povreda koje su sputale četu Janisa Sferopulosa na startu 2024. godine. Uspeli su crveno-beli pre, sada skoro dve nedelje, da osvoje četvrti uzastupni Kup Radivoja Koraća i taman kada se činilo da su se kockice složile - nova pauza. 

FIBA i Evroliga pronašle su zajednički jezik, redovno kolo elitnoga takmičenja nije igrano, a igrači su mogli mirnih glava da se pridruže svojim reprezentacijama. Zbog toga je Janis Sferopulos do pre samo četiri dana na raspolaganju imao mali broj igrača, priprema utakmice sa Bajernom bila je značajno otežana. Dodatan problem predstavljala je činjenica da se opet povredio Miloš Teodosić i njega neće biti na parketu protiv Bajerna. 

Iskusni plejmejker je u finalu Kupa Radivoja Koraća protiv Partizana pokazao koliko može da bude značajan za crveno-bele. Predvodio je Teodosić svoje saigrače, iako još uvek rovit, do pobede, ali večeras neće moći da pomogne Zvezdi na teškom gostovanju u Minhenu. Jasno je - biće to ogroman hendikep za beogradskog velikana budući da se ove sezone mnogo puta pokazalo da crveno-beli sa i bez Tea nisu ista ekipa. 

Foto: Starsportphoto

 

Ipak, koga nema bez njega se može i mora... U takvom raspoloženju crveno-beli krenuli su pred Minhen iako je Sferopulos ponovo na raspolaganju imati samo jednog plejmejkera. Jago Dos Santos vratio se u Beograd nakon što je predvodio Brazil do pobede nad Urugvajem. Budući da su Južnoamerikanci vezani za svoje domovine, nema sumnje da je omaleni organizator igre silno motivisan po povratu u tabor Zvezde. Upravo se od njega očekuje da večeras u "Audi domu" iznese najveći teret i predvodi beogradski tim. 

Sličan doprinos, ali u pobedi Srbije, dao je Luka Mitrović. Novopečeni kapiten predvodio je "orlove" do pobeda nad Finskom i Gruzijom, dobar je bio i Dejan Davidovac. Rokas Gedraitis je u dresu Litvanije Poljacima ubacio 13 poena, Majk Tobi je uspeo da oživi u Sloveniji, a jedini koji nije bio preteran raspoložen je Adam Hanga. Mađarski internacionalac doživeo je šokantan poraz od Estonije i meč završio sa samo tri poena. 

Dakle, u taboru Zvezde nakon reprezentativne pauze i osvojenog kupa vlada dobra atmosfera, ali daleko od toga da će to biti garant uspeha u Bavarskoj. Naprotiv, crveno-bele očekuje pakleno težak zadatak protiv zahuktalog Bajerna. Pablo Laso je napokon pronašao pravu formulu, Silvan Francisko je sjajnu formu pronašao u Kupu Nemačke kada je proglašen za MVP-a, a o tome koliko problema Zvezdi zadaju Vajler-Beb, Bolmaro i Obst ne treba mnogo pričati. 

Foto: Starsportphoto

 

Namučio je Bajern Crvenu zvezdu i u prvom delu sezone, ali nošena beogradskom publikom četa Janisa Sferoplosa uspela je da dođe do trijumfa. Tada je silno motivisan bio Miloš Teodosić sa 16 poena, dok su Šabaz Nejpir i Luka Mitrović dodali 11. Samo jedan od pomenute trojice biće  u sastavu večeras. 

U najavi utakmice trener Bajerna - Pablo Laso, istakao je da će se pod koševima voditi najveća borba večeras. Dodao je Španac da Crvena zvezda ima ogromnu snagu u reketu, a upravo to mogao bi da bude ključan faktor za trijumf u Minhenu. Da bi do toga došlo, biće potrebno i dobro veče spoljnih igrača, pre svega Nedovića i Džavontea Smarta koji igraju nešto slabije u poslednje vreme. 

Duel Bajerna i Crvene zvezde na programu je večeras od 20:30.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija