• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

01.03.2024

12:50

Duljaj: Zvezda, premije, derbi - ne zanima me! Finale nam je Železničar (VIDEO)

FK Partizan

Partizan

Duljaj: Zvezda, premije, derbi - ne zanima me! Finale nam je Železničar (VIDEO)

Podeli vest

Trener fudbalera Partizana ima jasan cilj pred sutrašnji duel sa Železničarom u 23. kolu Superlige (18.30, Arena premijum 1).

Crno-beli su u prvom delu sezone teško izašli na kraj sa timom iz Pančeva, koji su savladali sa 2:1, golom tek u samom finišu. Zbog toga Igor Duljaj upozorava da ne sme da bude nikakvog opuštanja, ali i poziva navijače da dođu u što većem broju na stadion, s obzirom da će ulaz na tribine biti besplatan.

"Parni valjak" je trenutno lider na tabeli, sa bodom više u odnosu na Crvenu zvezdu, sa kojom će narednog vikenda odmeriti snage u 172. "večitom derbiju" na "Marakani". Ipak, šef struke ne želi još time da se bavi, već je fokusiran samo na ono što sledi.

- Još jedna teška utakmica u nizu. Ovog puta će biti drugačije, jer igramo na našem stadionu gde su idealni uslovi, pa će akteri oba tima moći da prikažu kvalitetnu i dopadljivu igru. Drago mi je što je rukovodstvo kluba dalo zeleno svetlo za besplatan ulaz, pa verujem da će biti i veliki broj navijača koji će moći da uživaju. Oni se bore za goli život, a mi imamo motiv da nastavimo naš niz i zato očekujem i da će publika imati šta da vidi - rekao je Duljaj.

On je dodao i da naredni rival ume da bude itekako opasan, ali da mu znači što uz sebe ima pomoćnika Marka Jovanovića, koji je do nedavno nosio upravo dres Železničara.

- Očekujem da će biti sličan meč kao u prvom delu sezone. Oni su agresivni, stoje blizu, igraju čovek na čoveka...Jovanović ih dobro poznaje, dao nam je neke dragocene informacije, ali opet je meni najvažnije kako ćemo mi da izgledamo. Lično, meni se sviđa Evgenij Pavlov, znam ga još iz Ukrajine, odličan je igrač i moramo da obratimo pažnju - poručio je Duljaj.

Mladi stručnjak se potom osvrnuo i na sve češće spekulacije da će Crvena zvezda premirati igraće Železničara, kako bi imali dodatni motiv da otkinu bod Partizanu.

- Ne bih to previše komentarisao. Verujem da svi, pre svega, igraju za sebe i svoj klub. Tako treba da bude. A, da li neko premira ili ne, to je legitimno pravo. Najvažnije je da svi timovi igraju časno i pošteno, to je iznad svega - podvukao je Duljaj, a potom naglasio da mu derbi još nije u fokusu i da neće čak ni ispratiti duel komšija protiv TSC-a u Bačkoj Topoli.

- Večiti derbi je tek sledeće nedelje. Znate moj stav, svaka naredna utakmica je najbitnija, zato su nam sada Pančevci kao da igramo finale. Sigurno neću pratiti Zvezdin rezultat. Nisam demagog, stvarno je tako, to sam rekao i igračima. Ne interesuje nas šta će se tamo dešavati, gledamo u naše dvorište. Pričam iz srca, samo me interesuje igra Partizana i ništa više.

Foto: Starsportphoto

Igor Duljaj

Ipak, neće crno-beli biti kompletni ni sutra, izostaće golman Aleksandar Jovanović, koji mora da odradi suspenziju zbog žutih kartona. Vraća se Nemanja Nikolić, dok je Mateus Saldanja pod znakom pitanja.

- Jovanović mora da pauzira, umesto njega šansu će dobiti Miloš Krunić. On je odlično trenirao, vredno radio, ima poverenje svih, kako moje, tako i trenera golmana i svih saigrača. Zaslužio je šansu, jer znate i da Nemanja Stevanović ima određenih zdravstvenih problema. Saldanja još nije trenirao sa ekipom, videćemo danas kakvo je stanje i da li će moći. Rizična je to povreda, zadnja loža je osetljiva i moramo da budemo obazrivi. Ukoliko doktor da zeleno svetlo i ako se igrač bude dobro osećao, onda će biti u protokolu - objasnio je Duljaj.

Ono što je svakako pozitivno jeste činjenica da je Ksander Severina trenirao, pošto se vratio u klub iz Holandije, nakon problema oko dugova.

- To je jedna pukotina koja se pojavila, ali je brzo sanirana. Brzo smo svi reagovali, kako bi se on što pre vratio. Radili smo u klubu svi do kasno u ponoć, a ne do 16 časova. Tu je, ekipa ga je prihvatila na najbolji način. Stavio bih tačku na to, biće u konkurenciji za sastav - istakao je Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Ksander Severina

Na kraju, mladi stručnjak je prokomentarisao i to što je Nemanja Nikolić uputio otvoren poziv košarkašima Partizana da dođu sutra popodne na stadion.

- Sport spaja ljude, to je sasvim prirodno. Mi smo bodrili košarkaški klub kad god smo bili u prilici, očekujem da će u jednom trenutku i oni doći na naš stadion. Znamo da imaju puno obaveza, da putuju na svaka dva dana. Mi smo crno-bela familija, treba da budemo svi zajedno, jer samo tako možemo da budemo najjači. Ono što bih ja posebno voleo jeste da se sutra popune i istočna i zapadna tribina. Znam da će jug biti prazan, ali isto tako znam i da će jednog dana ponovo biti pun. Potrebna nam je podrška navijača. Ne tražimo pažnju, samo poštovanje. Ovo mora da bude samo jedna sportska priča i ništa više - zaključio je Duljaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija