04.04.2024.

12:15

Foto: Starsportphoto

Sport

Šljivić posle gola: Biću kao Ivanić, a evo šta mi je trener zamerio

Mladi vezista crveno-belih juče je počeo utakmicu 28. kola Superlige protiv IMT-a i u 4. minutu dao je gol. Bio je to njegov prvi pogodak u prvenstvu. Kao i svaki dečak, maštao je o tom danu, a ističe da mu posebno prija kada ga porede sa starijim i iskusnijim kolegom Mirkom Ivanićem. 

- Svakako da je to lepo poređenje i da mi je drago zbog toga. Sigurno mogu da dođem do tog nivoa, težim ka tome. Videćemo, teren je merilo - kaže Šljivić. 

Informer

Šljivić u zagrljaju Kange i Olanjinke

Golom je ostvario jedan od svojih ciljeva, a prema njegovim rečima, od trenutka kad je primio loptu, znao je da će postići pogodak. 

- Svakako da je to jedan od dečačkih snova, pogotovo što sam ponikao u omladinskoj školi Crvene zvezde. To je nešto što sam želeo još u omladinskim kategorijama, taj san se konačno ostvario. Odigrao sam dobar meč, sigurno da taj gol upada u oči, ali mislim da mogu mnogo bolje i verujem da ću imati još bolje partije i igre, nadam se i sa još više golova. Još u prijemu sam, iskreno, video gol, verovao sam da imam šansu da ga postignem. Od početka sam imao to u glavi, hvala Bogu da se to i ostvarilo - istakao je vezista. 

Uprkos partiji koju će pamtiti, ne krije Šljivić da mu je trener Vladan Milojević sugerisao i šta bi trebalo da popravi.

- Možda ta defanziva, da budem agresivniji, ali mislim da ću kroz naredne partije, ukoliko budem igrao, popraviti to. Verujem da sve te greške možemo da svedemo na minimum - rekao je fudbaler. 

Informer

Saigrači se raduju sa Šljivićem

Posebno voli da igra utakmice na "Marakani" pred svojim navijačima.

- Svakako je lepše igrati kod kuće, veća je uživancija igrati na "Marakani". To je stvarno privilegija. Možda je zbog ambijenta i navijača lakše da se igra, ali treba da težimo ka tome da budemo najbolji gde god da igramo - kaže Šljivić.

Kao i mnogi mladi igrači Zvezde poput Jovana Mijatovića i Koste Nedeljkovića, i Šljivić veruje da će doći vreme kada će se drugi klubovi otimati za njega. 

- Naravno, zbog toga igram fudbal, verujem da mogu, ali prvenstveno želim da ostvarim ciljeve u Crvenoj zvezdi, da igram što bolje moguće, a onda o tom-potom, videćemo za dalje - zaključuje Šljivić.