• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

03.04.2024

20:55

Šljivićev prvenac u ligi i Rodićev projektil za rutinsku pobedu Zvezde

Starsportphoto

Crvena zvezda

Šljivićev prvenac u ligi i Rodićev projektil za rutinsku pobedu Zvezde

Podeli vest

Zvezda rutinski savladala IMT za korak bliže odbrani titule! Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su IMT 2:0 (1:0) u meču 28. kola Superlige Srbije.

Čovek koji će posebno pamtiti ovaj meč je mladi fudbaler Jovan Šljivić, koji je pogotkom u 4. minutu doneo crveno-belima vođstvo. Značajan momenat za vezistu, kojem je ovo prvi superligaški gol. Na 2:0 povisio je iskusni bek Milan Rodić u 48. minutu i, ispostaviće se, postavio konačan rezultat. 

Foto: Starsportphoto

 

Ekipa sa "Marakane" u nešto izmenjenom sastavu tako je stigla do važne pobede i u narednom kolu moći će i matematički da osigura prvo mesto pred plej-of. 
Očekivanja iz redova srpskog šampiona bila su pre svega da na tribinama bude više ljudi, jer uprkos činjenici da je radni dan, lepo je vreme i igralo se u večernjem terminu. Osim toga, očekivanja su bila i da se pobedi. U svom maniru, Milojević uoči meča nije davao velika obećanja, već je nagovestio da će ekipa nametnuti svoj stil igre i pokušpati da odigra što bolje.

Foto: Starsportphoto

Kraso je imao priliku protiv IMT-a

Otprilike tako je i bilo. Praktično iz druge šanse na utakmici, Zvezda je povela. Veliki deo posla odradio je Ivanić, a onda je loptu dodao do Šljivića, koji se odlično snašao. Matirao je golmana Aleksandra Kneževića za 1:0 i potrčao saigračima u zagrljaj. 

 


Imao je IMT nekoliko šansi. Tim Nebojše Jandrića mahom se branio, ali čim bi se gostima malo otvorio prostor, krenuli bi u tranziciju i uz nekoliko dodavanja našli se pred Glazerovim šesnaestercvom. U nekoliko navrata izborili su i korner, ali na tome se uglavnom završavalo. 
 

Kako je Zvezda počela prvo poluvreme, tako je i drugo. Kombinovali su Milojevićevi izabranici, gradeći šansu. Najveći deo posla odradio je In Bom Hvang, zatim je dodao do Olanjinke. Nigerijac ju je iz šesnaesterca vratio na ivicu, gde se među nekoliko igrača IMT-a odlično snašao Milan Rodić. Uradio je jako po lopti i ona je završila u golu.


Najzanimljiviji momenat nakon tog pogotka desio se u 63. minutu, kada je sudija Miloš Milanović dosudio jedanaesterac za Zvezdu, a onda ga je VAR poništio. Udarac je uputio Stamenić, a fudbaler IMT-a Nikola Krstić uklizao je i pri padu mu je lopta udarila u ruku. I to nakon što mu se odbila o nogu. Sudiji se učinilo da je penal, a onda je usledila VAR provera. Ispostavilo se da je sudija pogrešio. 

Do kraja je delovalo da IMT ne može ništa više da uradi, kako bi ugrozio Zvezdu. Zvezdi ostaje da se fokusira na mečeve koji dolaze i zadrži prvo mesto pred plej-of, kako bi bila domaćin u narednom "večitom derbiju".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak
Hronika

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak

Lekarsko veštačenje Miroslava Mike Aleksića, koje je trebalo da utvrdi njegovu procesnu sposobnost, dostavljeno je Višem sudu u Beogradu nakon zahteva sudskog veća zbog čestih odgoda ročišta uz objašnjenje da je vlasnik škole glume, koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica škole, u lošem zdravstvenom stanju.

01.05.2024

08:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija