Autor: Jelena Nedeljković

11.04.2024.

13:01

Foto: Starsportphoto©

Sport

Milojević pričao o golgoti, ali ima li Zvezda razloga za strah?

Imao je srpski šampion krize i oscilacije, ali sve loše što se dešavalo u timu, bilo je u jesenjoj polusezoni. Ostalo je samo da se prepričava da je srpski šampion završio učešće u Ligi šampiona sa jednim osvojenim bodom, a da je jesenji šampion u Superligi bio Partizan, koji je kao šlag na tortu, pobedio Zvezdu u Humskoj u decembru (2:1).

Informer

 

Odlaksom Baraka Bahara i povratkom Vladana Milojevića sve se promenilo. Zvezda je u svom prepoznatljivom prolećnom maniru počela da gazi sve pred sobom. Epilog je da je u 11 mečeva, računajući Kup i prvenstvo, pobedila deset puta i samo je sa Partizanom odigrala nerešeno. 

I ne samo da je pobeđivala, nego je to radila na impresivan način. U većini slučajeva, prvi gol su Milojevićevi izabranici davali u prvih 15 minuta. I gol razlika je ubedljiva, pošto su protivničke golmane savladali 30 puta, a primili su samo četiri gola. 

Gledano iz tog ugla, pitanje je ima li Milojević razloga za strahovanje. Nakon utakmice sa Železničarom, koja će biti odigrana u nedelju, sledi plej-of, odnosno mečevi sa Partizanom, TSC-om, Vojvodinom, Radničkim iz Kragujevca, Čukaričkim i Mladosti iz Lučana i Napretkom. 

Informer

 

Najveći problem predstavljaće im Partizan. Uvek je to utakmica koja osim bodova nosi i prestiž, ali Milojević je više puta naglašavbao da se fudbal igra za bodove i trofeje, a ne za utiske. Zvezda će sigurno pokušati da pred svojim navijačima pobedi, ali i remi joj ide u prilog. U slučaju nerešenog ishoda, a uz uslov da crveno-beli prethodno na svom terenu savladaju Zelezničar, razlika među večitima ostaće i dalje minimum četiri boda. To bi Zvezdi ostavilo prostor da u preostalih šest kola jednom kiksne, a da ipak bude šampion. 

Dakle, mnogo više razloga imaju drugi da strahuju od Milojevićeve čete, najskuplčjeg tima u istoriji lige, nego što bi Zvezda trebalo da strahuje od bilo koga od njih.