12.05.2024.

11:28

Foto: Starsportphoto

Sport

Simonović hvali Zvezdu pred derbi! Sjajna odluka!

Izabranici Janisa Sferopulosa i Željka Obradovića u ponedeljak počinju finalnu seriju u borbi za trofej regionalog takmičenja, a prvi meč igra se u hali "Aleksandar Nikolić" u 20.30.

Na Malom Kalemegdanu su odlučili da daju prednost manjoj hali u odnosnu na Beogradsku arenu, što se dopalo nekadašnjem asu Zvezde.

- Volim Pionir! Drugačija je akustika, kao i pritisak na protivnika. Pionir ima posebnu čar. Odlična i skroz logična odluka Zvezde - rekao je Marko Simonović za Meridian sport.

Informer

Ipak, smatra ljubimac "delija" da su šanse jednake, iako prednost domaćeg terena mnogo znači.

- Očekujem veliku borbu i sasvim sam siguran da ćemo gledati više od tri utakmice. Mišljenja sam da prednost domaćeg terena zaista mnogo znači, ali nije ni presudna. Na kraju, realno su šanse 50:50.

Nada se Simonović da će crveno-beli biti zdravi i tvrdi da će Zvezda imati šta da pokaže u susretima sa Partizanom.

- Činjenica da je sezona imala uspone i padove, ali treba biti realan i priznati da je bilo mnogo povreda. Kada jedan igrač ispadne iz rotacije, to remeti mnogo. Trenutno Zvezda deluje sasvim dobro što je pokazala u polufinalu. Siguran sam da će imati šta da pokažu. Samo da svi ostanu zdravi -istako je Simonović.