14.05.2024.

00:04

Foto: Starsportphoto©

Sport

Jago presrećan: Volim "Pionir", isti je kao fudbal u Brazilu, navijači su odmah do nas!

Odbranili su košarkaši Crvene zvezde prednost domaćeg terena na startu finalne serije ABA lige. Srpski šampion slavio je u šestom ovosezonskom večitom derbiju protiv Partizana sa 85:82, a jedan od ključnih igrača u timu Janisa Sferopulosa bio je Jago Dos Santos.

Brazilac je meč završio sa 18 poena, najefikasniji u taboru Crvene zvezde, a na sve to dodao je četiri skoka i šest asistencija. Omaleni plejmejker povukao je svoju ekipu kada su crveno-beli imali "prazne minute" i zasluženo poneo epitet MVP-a utakmice iako je u finišu dominirao Dejan Davidovac. 

Nakon utakmice Dos Santos je bio izuzetno zadovoljan zbog pobede, a iskoristio je priliku i da se zahvali navijačima na podršci tokom čitave ztakmice u "Pioniru". 

- Ovo je moje prvo finale u dresu Zvezde pred domaćim navijačima i jako sam srećan zbog pobede. Volim da igram za ovakve navijače, kada vidim ovakvu atmosferu dobijem samopouzdanje, agresivniji sam i budem bolji - rekao je Jago Dos Santos, a potom dodao. 

Informer

 

- Više mi se sviđa "Pionir", nalik je na fudbalske utakmice u Brazilu jer je manji. Navijači su bliži karijeru, volim i "Arenu", ali mi je ovo draže.

Mirnu ruku u finišu meča pokazao je Dejan Davidovac koji je sa linije slobodnih bacanja presudio Partizanu. Jago dodaje da je verovao u svog saigrača koji, kako Brazilac kaže, voli neizvesne završnice. 

- Bio sam miran jer sam znao da Davidovac voli takve momente, verovao sam mu. Verujem u sve momke iz tima. Mislim da će odbrana biti ključna u nastavku serije, Partizan je dobar napadački tim. Ako budemo igrali našu igru pobedićemo - poručio je plejmejker Crvene zvezde. 

Dotakao se Dos Santos i svog odnosa sa košarkašem Partizana - Brunom Kaboklom. 

- Bruno je moj najbolji prijatelj, srećan sam što ima mnogo minuta u Partizanu i što igra dobro. Borimo se na terenu, a posle zajedno igramo video igrice. Volim ga, to je sve - kratko je rekao Dos Santos.