14.05.2024.

10:40

Foto: Starsportphoto©

Sport

Davidovac zna kako se igra finale: Već je Partizanu dolazio glave!

Reprezentativac Srbije je susret završio sa 12 poena i sedam skokova, ali je u presudnim momentima osvojio loptu u duelu sa Zekom Ledejom i precizno izveo četiri slobodna bacanja koja su odlučila pobednika.

Tako je podsetio pojedine navijače zašto je ponovo u crveno-belom, pošto je prethodne sezone branio boje moskovskog CSKA. Ipak, ima onih koji nisu zaboravili da je upravo Davidovac jedan od ključnih igrača u osvajanju trofeja ABA lige 2022, kada je rival u finalu takođe bio Partizan.

Informer

Najbolji pojedinci svojih timova sinoć - Naneli i Davidovac

Popularni Deda je tada u pet susreta ukupno ubacio 48 koševa, od čega 10 u prvoj, 19 u trećoj i 15 u odlučujućoj petoj utakmici.

Sjajna rola u šampionu regiona ga je i preporučila moskovskom gigantu, gde je prešao po završetku sezone.

S obzirom da je i dalje na snazi bojkot prema ruskim klubovima, CSKA nije imao pravo nastupa u Evroligi, pa je Davidovac prihvatio poziv nekadašnjeg tima i vrati se na Mali Kalemegdan.

Momak rodom iz Zrenjanina nije sebe isticao u prvi plan, već je smatrao jaku odbranu ključnom za jako važan trijumf.

Očekivano teška utakmica, znali smo da će biti tako. Dobro smo se spremili i mi i oni, iako se znamo iz mečeva tokom cele sezone. Cela utakmica je biola neizvesna. Imali smo oscilacije i mi i oni. Generalno imali smo problema, ali smo na kraju imali dobru odbranu i mislim da je to presudilo - objasnio je popularni Deki.

Revanš je na programu već sutra (Arena 1 premijum 19.30), a domaćin je opet Crvena zvezda u hali "Pionir".