17.05.2024.

14:28

Foto: Starsportphoto

Sport

Stojić za Informer: Zvezda je uzela sve najbolje iz regiona

Reč je o momcima koji mogu da budu bonus, odnosno svi su mlađi od 22 godine, a to su: Ivan Guteša, Naser Điga, Ognjen Mimović, Nikola Knežević, Viktor Radojević, Jovan Šljivić, Uroš Sremčević, Nikola i Jovan Mituljikić i Kosta Nedeljković. 

Informer

 

Činjenica je da je klub sa "Marakane" osvojio titulu i da mu bodovi nisu bili neohodni, pa je trener Vladan Milojević mogao da pruži šansu deci željnoj dokazivanja. Prema Stojićevim rečima, sve je to posledica sistema koji Zvezda gradi godinama.
- Pre nekoliko godina Zvezdan Terzić je rekao skautima da mu sve najbolje igrače iz regiona dovedu u Crvenu zvezdu. Ovo što se sad dešava je najviše njegova zasluga. Trebalo je dati potporu za sve to, finansirati, rešiti. Skauti su taj zadatak ispunili i većina talentovane dece završila je u Crvenoj zvezdi. Sad je rezultat da oni čine većinu na terenu u pojedinim utakmicama. Ne bih se mešao u politiku kluba, koga će da prodaju, koga će da zadrže, ali je ovo način kako bi trebalo da se radi - ističe Stojić. 

Informer

Ranko Stojić

Osim što igraju mečeve u Zvezdi, svako od njih je na dvojnoj registraciji prijaveljen da igra za još jedan klub iz nižeg ranga takmičenja, pa je to doprinelo većoj minutaži.
- Zvezda je na dobrom putu da izgradi sistem. Ne mogu reći da je još završen, ali se gradi. Velika stvar za ovu decu je što postoji dvojna registracija i što je Zvezda ostvarila dobru saradnju sa OFK Beogradom i Grafičarom, pa su klinci imali minutažu. Ovo je za njih osetljiv period, jer niko nije dovršen igrač. Svako mora svakodnevno naporno da radi barem na dva, tri elementa. Uz to, igraju utakmice i dobro je što im Milojević daje šansu - objašnjava analitičar. 

Informer

 

Ipak, utakmica u Kruševcu nije bila pravi pokazatelj njihovog trenutnog kvaliteta, jer je i Napredak igrao u izmenjenom sastavu. 
- Niko posebno me nije oduševio, svi oni imaju priliku da budu veliki igrači, ali i dalje su u fazi formiranja. Uz to, Napredak je meni drag klub, ali nije dobro što se ni za šta ne bori. Možda bi trebalo razmisliti o drugačijem formatu takmičenja, da svi moraju da se bore do kraja. Ovako, Kruševljani su izašli u nekom rezervnom sastavu. Oni su, čini mi se, samo protiv Partizana igrali u punom sastavu, sve ostalo su forsirali decu - zaključio je Stojić.

ZVEZDINI MLADI IGRAČI NA MEČU SA NAPRETKOM
Ivan Guteša (22)
Pozicija: Golman
Vrednost na tm: 200.000 evra

Ognjen Mimović (19)
Pozicija: desni bek
Vrednost na tm: 350.000 evra

Naser Điga (21)
Pozicija: štoper
Vrednost na tm: 1.000.000 evra

Viktor Radojević (19)
Pozicija: levi bek
Vrednost na tm: 200.000 evra

Nikola Knežević (21)
Pozicija: ofanzivni vezista
Vrednost na tm: 550.000 evra

Jovan Šljivić (18)
Pozicija: napadač
Vrednost na tm: 500.000 evra

Uroš Sremčević (18)
Pozicija: napadač
Vrednost na tm: 2.000.000 evra

Nikola Mituljikić (21)
Pozicija: desno krilo
Vrednost na tm: 650.000 evra

Jovan Mituljikić (21)
Pozicija: ofanzivni vezista
Vrednost na tm: 500.000 evra

Kosta Nedeljković (18)
Pozicija: desni bek
Vrednost na tm: 8.000.000 evra