• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

16.05.2024

20:51

Spoj mladosti i iskustva: Katai i Zvezdina deca rasturili Napredak (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Spoj mladosti i iskustva: Katai i Zvezdina deca rasturili Napredak (VIDEO)

Podeli vest

Zvezda deklasirala Napredak u sred Kruševca predvođena decom! Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Napredak 4:0 (3:0) u meču 6. kola plej-ofa Superlige Srbije.

Domaćina je načeo Nikola Knežević u 8. minutu. Prednost je duplirao Uroš Sremčević u 42. minutu i bio je to njegov prvi gol za crveno-bele. Da stavi šlag na tortu na sopstvenu dobru partiju, potrudio se Aleksandar Katai u nadoknadi prvog poluvremena. Malo je Sremčeviću bio jedan pogodak, pa je u 68. minutu dao još jedan gol.

Foto: Starsportphoto

 


Rezultat je svakako impresivan, iako je Zvezda već obezbedila titulu i maltene igra za utiske. Ipak, više od same pobede, rukovodstvo sa "Marakane" trebalo bi da raduje činjenica da su Zvezdina deca spremna za ozbiljan fudbal. Samo na ovom meču prošlo je 11 igrača koji imaju manje od 23 godine. Neki su počeli sa klupe, neki su bili starteri, ali svima im je bilo zajedničko da su željni dokazivanja. Među njima je bio i desni bek Kosta Nedeljković, koji je poslednji put igrao protiv Partizana u gostima u decembru.

Jasno je po sastavu bilo da Milojević sve karte sad baca na finale Kupa, koje bi trebalo da bude odigrano u utorak u Loznici. Zvezda će tamo odmeriti snage sa Vojvodinom u direktnoj borbi za još jedan trofej, tako da su u Kruševcu na teren istrčali rezervisti. Bili su uz njih Kanga, Mulunović i Katai, koji znaju kako tim diše. Svi ostali, počevši od Guteše na golu do Sremčevića u napadu, shvatili su meč kao pozornicu na kojoj bi trebalo da se dokažu.  

Foto: Starsportphoto

 

Raspoloženi Knežević brzo je načeo rivala, na asistenciju Katija u 8. minutu. I nakon pogotka, pretio je vezista u nekoliko navrata, a ma koliko rezultata ne bio povoljan po domaćina, fer je reći da bi bio još drastičniji da nije golman Vladimir Savić davao sve od sebe.

U 42. minutu Sremčević je dao gol, koji je bio njegov prvi od dolaska u Zvezdu. Ostao je sam pred Savićem i lako ga je prevario. 

Samo tri minuta kasnije i Katai je dao gol. Loptu je sa ivice šesnaesterca ka sredini terena uputio Žan Filip Kraso. Stigla je do Kneževića, a on ju je precizno poslao ka Kataiju. Iskusni ofanzivac zalomio je golmana koji je proklizao i maltene mu je ostao brisan prostor ka golu da ubaci loptu.

U 68. minutu Sremčević je potvrdio raskošan golgeterski talenat i postavio konačnih 4:0. 

Do kraja utakmice, nije više bilo golova, ali ima čime Milojević da bude zadovoljan. Kao što je i sam rekao, ovo je bila prilika da vidi decu, kojoj je poručio da moraju da budu strpljiva i čekaju šansu. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Milojević: Očekujem spektakl u Kruševcu
Crvena zvezda

Milojević: Očekujem spektakl u Kruševcu

Očekujem spektakl na utakmici u Kruševcu, poručuje trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević. Crveno-beli će sutra od 19.00 časova (Arena 1 premijum= gostovati Napretku u meču 6. kola plej-ofa Superlige Srbije.

15.05.2024

16:12

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija