04.06.2024.

13:20

Foto: Foto: crvenazvezdafk.com, Shutterstock, Starsportphoto

Sport

Zvezda za šest meseci zaradila 30.000.000 evra! Terzić: Nastavićemo tako

Poslednji je "Marakanu" napustio Marko Stamenić, koji će karijeru nastaviti u Koventriju, a srpski šampion će inkasirati pet miliona evra i deset odsto od naredne prodaje. Pre njega, Zvezda je u 2024. godini prodala Kostu Nedeljkovića Aston Vili za devet miliona evra, Jovana Mijatovića "Siti grupi" za osam miliona evra, Osmana Bukarija američkom Ostinu za sedam miliona evra i Stefana Mitrovića Veroni za 1,3 miliona evra.

Informer

Tri važna uslova

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić objašnjava u čemu je ključ uspeha. 

- Nije poenta da li je nečiji butik skup ili nije. Poenta je da imate dobru robu i da neko hoće da je kupi. Druga važna stvar je da je vaša pregovaračka pozicija direktno uslovljena trenutnim finansijskim stanjem i potrebom vašeg kluba za novcem. Treća važna stvar je da li u datom trenutku imate više ponuda za tog igrača ili je to jedina. Potrebno je da se poklope sve te stvari da biste imali dobru pregovaračku poziciju - kaže Terzić za Informer.  

Poslednjih sedam sezona Zvezda je osvajala titule, a četiri puta duplu krunu. Svake godine, počevši od leta 2017, igrala je grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, a igraće i naredne sezone. 

Informer

Zvezdan Terzić

- Crvena zvezda je toliko porasla kao klub da su joj se sve te stvari poklopile i uradićemo sve da taj trend bude nastavljen. A da bismo u tome uspeli, moramo da nastavimo i dalje da ulažemo, kako u nove igrače, tako i u omladinsku školu. Takođe, neophodno je da igramo dobar fudbal i ostvarujemo dobre rezultate. Samo dobri sportski rezultati stvaraju velike prihode - zaključio je Terzić. 

Biće još love

Tokom zimskog prelaznog roka Zvezdu su napustili Kings Kangva, koji je otišao na pozajmicu u belgijski Kortrajk i Jegor Prucev u Celje. Slovenački klub zainteresovan je za Rusa i trebalo bi da plati 1,2 miliona evra obeštećenja za njega. Očekuje se da će taj posao biti ozvaničen, što će uvećati Zvezdinu zaradu. Kad je reč o Kangvi, još nije poznato hoće li se vratiti na "Marakanu" ili će karijeru nastaviti u Belgiji.