05.06.2024.

00:04

Foto: Starsportphoto

Sport

Šokantne vesti! Kanga na meti crno-belih!

Kako javlja portal "Sport24.gr", šampion Grčke zainteresovan je za iskusnog vezistu iz Gabona, koji je godinama unazad jedan od najvažnijih fudbalera srpskog prvaka.

Vest je pomalo iznenađujuća, pošto Kanga već ima 33 godine i vrlo stabilan ugovor sa Crvenom zvezdom do 2025. godine. Ipak, u pitanju je portal koji ima vrlo pouzdane informacije iz najjačih grčkih klubova, pa gledano sa te strane, ne treba sumnjati da čelnici PAOK-a opipavaju puls oko dovođenja iskusnog veziste.

"Vezista iz Gabona je ove sezone zabeležio deset golova i devet asistencija u svim takmičenjima i prema informacijama izvora iz Srbije, zanimljiv je PAOK-u koji traži pojačanje u veznom redu. Njegove godine, kao i činjenica da je vezan ugovorom za Zvezdu i za narednu sezonu, ne poklapaju se sa interesima PAOK-a", prenosi pomenuti portal.

Informer

Kanga je jedan od najboljih stranaca u istoriji Zvezde i srpskog fudbala, pošto je dosad na 223 utakmice u crveno-belom dresu postigao 49 golova i dodao 64 asistencije.

Sve u svemu, biće to jedno vrlo zanimljiv letnji prelazni rok u Ljutice Bogdana. Zvezda je po završetku sezone zvanično potvrdila dolaske Nasera Đige, Luke Ilića i Nemanje Stojića, dok je dogovor postignut i sa vezistom iz Gvineje Bisao Dalsiom. Klub su, sa druge strane, napustili Osman Bukari, koji je pojačao američki Ostin iz Teksasa, a otišao je i Marko Stamenić u engleski Koventri. Na njima dvojici Zvezda je zaradila 12 miliona evra. Iz kluba su, doduše kao slobodni igrači, otišli Aleksandar Dragović, Nemanja Milunović i Zoran Popović. Očekuje se u narednim danima epilog pregovora i sa Nemanjom Radonjićem.