24.06.2024.

12:13

Foto: informer.rs

Sport

Kraj uspešne saradnje! Zvezda raskinula ugovor sa Borjanom

On je imao ugovor sa srpskim šampionom na još dve godine i dve strane su našle kompromisno rešenje - on će da oprosti poslednju godinu ugovora, a klub se obavezuje da mu za narednu sezonu isplati sve što mu duguje. To znači da je golman od danas slobodan u izboru nove sredine.

Informer

 

 Borjan je na "Marakanu" stigao u leto 2017. godine i bio je učesnik i vrlo važan šraf svih Zvezdinih uspeha u novijoj istoriji. Osvajao je titule, igrao grupne faze evropskih takmičenja, a do preokreta je došlo prošle godine, kada je ekipu preuzeo trener Barak Bahar. Izraelac je insistirao na golmanu Omriju Glazeru, njegovom zemljaku. 

Ispostavilo se da je Glazer odlično rešenje, ali mnogi Baharu zameraju što je Borjana, dugogodišnjeg kapitena i nosioca igre, pozvao telefonom i saopštio mu da na njega ne računa. Nije se dopala odluka čuvaru mreže, ali prihvatio ju je i otišao je na pozajmicu u Slovan iz Bratislave. 

Informer

 

Na golu Crvene zvezde je stajao na 309 utakmica, protivnički igrači su uspeli da ga savladaju u 213 situacija, dok je gol Zvezde sačuvao na 156 mečeva. Jedan je od najtrofejnijih igrača crveno-belih sa devet osvojenih odličja. Podigao je šest pehara nacionalnog prvenstva, a uz to je osvojio i tri Kupa Srbije, uz tri duple krune. Učesnik je šest grupnih faza evropskih takmičenja, od toga dve Lige šampiona i četiri Lige Evrope.