02.07.2024.

22:45

Foto: Starsportphoto

Sport

Šok sa Marakane! Kraso napušta Zvezdu za 1.500.000 evra!

Prema tvrdnjama pomenutog izvora, ofanzivac iz Obale Slonovače neće biti u avionu sa ostatkom ekipe koja putuje u Rusiju na pripremne mečeve i u narednih nekoliko dana završiće transfer u francusku Ligu 2, odakle je i došao u redove srpskog prvaka.

Kraso je prošlog leta došao u Zvezdu kao veliko pojačanje za Ligu šampiona i odlično se pokazao na početku svog mandata u Ljutice Bogdana. Ipak, kako je vreme prolazilo, njegova uloga bivala je sve manja, da bi u drugom delu prošle sezone ovaj napadač bio potpuno na marginama.

Još uvek se ne navodi u koji klub će preći visoki napadač, ali sasvim je izvesno da će biti sedmi fudbaler koji je napustio crveno-bele ovog leta. Pre njega, ekipu su napustili Osman Bukari, Marko Stamenić, Aleksandar Dragović, Milan Borjan, Zoran Popović i Nemanja Milunović. Zvezda je na Bukariju zaradila 7.000.000 evra, na Stameniću 5.000.000, dok se očekuje da za Krasoa prihoduje oko 1.500.000.

Žan Filip je u dresu Zvezde odigrao 36 utakmica i zabeležio devet golova i pet asistenija. Mahom je pogotke postizao na početku prošle sezone, kada je imao bitnu ulogu u timu Baraka Bahara. Kasnije je ispao iz forme, u koju je pokušao da ga vrati Vladan Milojević, ali nije uspeo. U Zvezdi su u više navrata govorili kako je potrebno da nađu ulogu za momka neospornih fudbalskih kvaliteta, ali to očigledno više neće biti slučaj, pošto je pitanje dana kada će Kraso i zvanično napustiti Beograd.