05.07.2024.

13:57

Foto: Starsportphoto

Sport

Zvezda bolja od Rusa! Šerif i Lanetov naslednik dali dva gola za pet minuta! (VIDEO)

Viđena je uspavanka tokom većeg dela susreta na "Gasprom areni" u Sankt Peterburgu, ali je beogradski klub zasluženo slavio!

Prvo veliko uzbuđenje desilo se u finišu prvog poluvremena, kada je šampion Srbije "spakovao" ruskom timu dva gola za pet minuta i sa lepom prednošću otišao na pauzu.

CRVENA ZVEZDA – SOČI  2:0

Strelci: Ndijaje 39, Jovanović 44

Grad: Sankt Peterburg

Stadion: Gasprom Arena

Sudija: Ivan Abrosimov

CRVENA ZVEZDA: Guteša - Mimović, Điga (od 70. Milosavljević), Leković (od 70. Đurić), Rodić (od 70. Radojević), Dalsio (od 70. Hvan), Ilić (od 57. Kanga), Jovanović (od 70. Maksimović), Šljivić (od 46. Knežević), Katai (od 46. Anan) - Endijaje (od 70. Sremčević).

SOČI: Degtev (od 67. Zabolotnji), Magal, Alves (od 78. Kožemjakin), Suslov (od 67. Litvinov), Makarčuk (od 67. Zajka), Kravcov (od 77. Burmistrov), Savedra (od 82. Šagiahmetov), Levin (od 67. Makarov), Kramarić (od 78. Mortovoj), Safronov (od 67. Lazarev), Guarirapa (od 82. Fedorov).

Igrao se 39. minut kada su izabranici Vladana Milojevića poveli golom Šerifa Ndijajea, koji je u 3. minutu promašio fenomenalnu priliku. Ipak, upisao se u strelce jer je lepo iskoristio loptu koju je dobio od Dalsija, izbegao ofsajd zamku, lako izbacio čuvara mreže Sočija i pogodio praznu mrežu.

Nisu Rusi "ni trepnuli", a već je bilo 2:0 na semaforu, kada je prvenac za crveno-bele postigao novajlija koji je stigao iz Vojvodine, Lazar Jovanović, inače sin nekadašnjeg srpskog reprezentativca Milana Laneta Jovanovića.

Pokušao je da ga uposli Jovan Šljivić, koji je šutirao sa leve strane, ali je golman Dektev bio budan. Ipak, lopta je došla do Zvezdinog tinejdžera, koji je sjajno pratio akciju i rutinski matirao golmana.

Nije bilo mnogo uzbuđenja u drugom delu susreta, a vredi istaći šansu iz 77. minuta, kada je došla lopta do Nikole Kneževića, ovaj je iz prve je šutirao, a odbranio mu je rezervni golman Zabolotnji. Zaustavljen je 30 sekundi kasnije i udarac In Bom Hvana.

Nedostajalo je malo da se u poslednjim trenucima meča u strelce upiše i Andrija Maksimović! Prebacio se sa krila u sredinu, pokušao u bliži ugao, ali odbranio je Zabolotnji.