• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

25.06.2024

14:21

Kraj! Lanetov sin novo pojačanje Crvene zvezde!

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Kraj! Lanetov sin novo pojačanje Crvene zvezde!

Podeli vest

Novi fudbaler fudbalskog kluba Crvena zvezda je Lazar Jovanović (17), jedan od najtalentovanijih mladih igrača u Srbiji.

Doskorašnji krilni napadač Vojvodine je sa šampionom Srbije potpisao trogodišnji ugovor, što je maksimalna dužina trajanja za maloletnog fudbalera.

Mitar Mrkela, sportski direktor kluba iz Ljutice Bogdana prvi poželeo dobrodošlicu Jovanoviću, inače sinu našeg legendarnog fudbalera, Milana Laneta Jovanovića.

- Politika kluba je da dovodimo najtalentovanije mlade igrače iz Srbije i Lazar spada u tu grupu. Igrao je u Vojvodini i pravi je biser srpskog fudbala, te mi je izuzetno drago što je u Crvenoj zvezdi. Mislim da igrači takvog profila nedostaju srpskom fudbalu i verujem da će navijači prepoznati njegov talenat i podržati ga na putu da postane veliki igrač Crvene zvezde. Brz je, dribler, ima igru "jedan na jedan", i to su atributi koji su ga preporučili Zvezdi. Zaista smo ga dugo pratili i verujem da će u narednom periodu na utakmicama koje naš tim igra pokazati kvalitet i ostaviti dubok trag u klubu. Radimo već dugo na tome da dovodimo najtalentovanije igrače iz Srbije u Zvezdu i stalo nam je do toga da u budućnosti budu okosnica kluba - rekao je Mrkela. 

 

Foto: FK Crvena zvezda

 

 

Jovanović je zadužio dres sa brojem 91 i izrazio veliko zadovoljstvo zbog dolaska u crveno-beli tabor. 
 
- Presrećan sam i pun emocija. Došao sam u najveći klub na Balkanu i svestan sam da su velika očekivanja od mene, ali verujem da ću uspeti da ih opravdam, te da ću postići velike uspehe sa Zvezdom. Ne plašim se očekivanja u tom smislu, već me ona dodatno motivišu. Došao sam da radim, treniram i da se nametnem šefu stručnog štaba. Odradio sam već jutarnji trening sa ekipom, i saigrači su me sjajno prihvatili. Veliki broj njih znam iz mlađih kategorija, igrali smo jedni protiv drugih, takođe i iz reprezentacije. Što se mene lično tiče, najviše volim da igram na poziciji prednjeg veznog, polušpica, špica. Nisam mnogo igrao za prvi tim Vojvodine, ali pokazao sam u mlađim kategorijama koje su mi glavne karakteristike. Smatram da imam osećaj za gol, dribling u trku i iz mesta, šut sa distance, realizaciju, i uglavnom su mi forte napadačke karakteristike. Želim da sa Zvezdom osvojim duplu krunu i da budemo konkurentni u Evropi, a što se mene lično tiče, da se što pre nametnem i izborim za startnu postavu - rekao je Jovanović. 

Standardni član mlađih selekcija Srbije rođen je 30. novembra 2006. godine u Novom Sadu i prošao je mlađe selekcije Vojvodine, za čiji je prvi tim debitovao sa 16 godina. Nastupio je ukupno na 17 utakmica, i postigao jedan gol i to pobedonosni u nadoknadi vremena protiv Voždovca. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija