26.07.2024.

16:21

Foto: Starsportphoto©

Sport

Sferopulos: Želimo bolje rezultate u Evropi, a za to nam trebaju posebni igrači!

Iskusni stručnjak pomenuo je brojna pojačanja koja su pristigla na Mali Kalemegdan, ali je dodao da tim još uvek nije završio sa trgovanjem.

Ukazao je i na želju uprave da okosnicu ekipe čine srpski igrači, a pridošlice da budu košarkaši naviknuti na plej-of i velike utakmice.

Informer

"Kapitalac" opet tu - Nikola Kalinić

Verovatno nismo završili prelazni rok. Pre svega, dolazni transferi koje smo napravili su bili da ojačamo postojeći igrački kadar koji je vrlo dobar. Ipak, želeli smo igrače koji imaju plej-of i Fajnal for iskustvo. Takođe, ambicija je bila da ojačamo srpski element koji tim iz Srbije mora da ima u što većoj meri. Imamo po tri košarkaša na skoro svakoj poziciji i na nama je da prođemo mnogo bolje u Evropi u odnosu na prošlu godinu. Prošle sezone jesmo osvojili tri titule, ali želimo mnogo bolji učinak u Evropi, da budemo konkurentni u svakoj utakmici. Ne volim da gledam ka kraju sezone, idemo utakmicu po utakmicu, tako treba početi - ocenio je Sferopulos.

Crvena zvezda je ovog leta napravila ogroman posao angažmanom nekih od "većih" imena dostupnih na tržištu. U srpsku prestonicu se vratio Nikola Kalinić, stigli su Ajzea Kenan, Kodi Miler Mekintajer i Majk Daum, a ojačan je i domaći fond igrača sa Ognjenom Dobrićem i Urošem Plavšićem.

Takođe, sve je izvesniji povratak Filipa Petruševa u crveno-beli dres, a treba napomenuti i produženje ugovora sa najzaslužnijima za uspehe prošle sezone. Ostali su Rokas Gedraitis, Branko Lazić, Dejan Davidovac, Miloš Teodosić i Jago Dos Santos, dok je Džoel Bolomboj "zaključan" još tokom sezone.

Informer

Mnogo jači sledeće sezone

Iako živi i radi u Srbiji, prirodno je da navija za Grčku. U više navrata je radio kao asistent reprezentacije, pa i dalje pomno prati rezultate nacionalnog tima.

"Heleni" su poslednji kontrolni meč pred Olimpijske igre odigrali baš protiv Srbije u Beogradskoj areni, a dominantno izdanje i slavlje "orlova" komentarisao je Sferopulos.

- Srbija je veoma jak tim, sa dosta NBA i igrača koji uglavnom imaju važnu ulogu u Evroligi. Imaju širok igrački kadar i protiv Grčke su igrali kod kuće. Tim su koji spada u favorite za medalje.Veoma su kvalitetni. Izgubili smo od Srbije, ali za mene je bilo dobro što se ova utakmica odigrala da svi vide šta ekipa treba da popravi, gde treba da se drže nekih detalja igre da bi ih promenili.Tu su i pozitivne stvari koje smo videli i koje je potrebno zadržati - objasnio je Janis.

Grci se u Parizu takmiče u grupi B zajedno sa Španijom, Australijom i Kanadom.