Autor: Jelena Nedeljković

07.08.2024.

07:00

Foto: Shutterstock/Starsportphoto/Reuter

Sport

Zvezda prodaje najboljeg strelca: Na "Marakani" prave mesto za Arnautovića!

Neočekivana vest stiže nam ovog jutra sa "Marakane". Uprava kluba spremna je da se odrekne Ndijajea, iako je on jedan od miljenika trenera Vladana Milojevića. Ove sezone, u tri utakmice dao je četiri gola uz jednu asistenciju i najavio da je pred njim stvarno fantastična sezona. Uz njega, stigao je i Brazilac Bruno Duarte, koji se takođe odlično pokazao i dovođenje još jednog napadača, a da se prethodno ne oslobodi mesto, ne bi imalo rezona. 

Informer

Prema saznanjima Informera, Zvezda je ušla u pregovore sa Arnautovićem i igrač želi da dođe na "Marakanu", ali najpre mora da reši situaciju u svojim redovima.

- Ranije su crveno-beli želeli Arnautovića, ali nikad nije bilo uslova. Ili je imao klub ili je bio jako skup za srpske uslove ili je jednostavno želeo da igra negde drugo. Do skoro je imao ugovor sa Interom, ali je poslednju godinu proveo na pozajmici u Bolonji i jasno je bilo da za njega ni sad nema mesta u redovima "neroazura". Pre nekoliko dana dogovorio je sa Interom raskid saradnje, tako da je slobodan. Voleo bi da dođe u Zvezdu i već je u pregovorima sa ljudima sa "Marakane" - objasnio je naš izvor upućen u dešavanja.

Ipak, u Zvezdinom napadu je gužva. Tu su Duarte i Šerif, koji su od početka sezone zbirno dali sedam golova na tri utakmice. Jednog od njih bi trebalo prodati, a pošto je Duarte došao ovog leta, realno je da to bude Šerif. On je procvetao od dolaska Milojevića, lepo mu ide i možda bi zaista koristio u evropskom takmičenju. Navijači su ga vremenom zavoleli i sa strane gledano, deluje nerezonski prodavati ga. Ipak, u klubu su spremni da ga se odreknu zbog Arnautovića.

Informer

- Šerif je dobar igrač i može da nađe klub. Mnogi bi za njega platili obeštećenje, ali problem je i visoka plata koju igrač ima, a koja iznosi 1.200.000 evra. Nadaju se na "Marakani" da će uspeti da dogovore transfer i zarade oko 6.000.0000 evra, a onda bi dovođenje Arnautovića bila formalnost - ističe naš izvor. 

Arnautović je tokom bogate karijere nastupao za mnoge austrijske klubove, a zatim Tvente, Inter, Verder, Stouk, Šangaj Port i Bolonju.