• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

04.08.2024

09:00

Zvezdo, srećna ti pojačanja! Stranci dali devet od deset golova

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezdo, srećna ti pojačanja! Stranci dali devet od deset golova

Podeli vest

Prošla su tri kola Superlige i možda se ne nazire još kako će tim igrati za mesec dana, ali se jasno ocrtava da je Crvena zvezda pogodila sa pojačanjima. Ili barem tako sada deluje. Devet od deset golova crveno-belih od početka sezone dali su stranci, od čega trojica na svom debiju: Bruno Duarte, Felisio Milson i Timi Maks Elšnik. A poker sjajnih golgetera sa njima čini i Šerif Ndijaje.

Ukoliko pitate trenera Vladana Milojevića, reći će vam da nije zadovoljan, da nije ovo igra koju hoće od svog tima, da ekipa još nije uigrana i da forma nije na vrhuncu. Ukoliko ga pitate za igrače pojedinačno, jednostavno će morati da ih hvali. Jer dobio je šta je tražio. A čak i tako neuigran tim pokazuje da su to pojačanja koja poseduju kvalitet. Možda se još ne poznaju sa saigračima, ali sami, na suvi kvalitet mogu da naprave nešto, povuku, daju gol, izvuku ekipu kad je najpotrebnije.

Foto: Starsportphoto

 

 

Okej, hajde da budemo pošteni do kraja i da se ne zavaravamo. Crvena zvezda je do sada igrala protiv Jedistva i Mladosti kod kuće i Tekstilca u gostima. Dakle, nisu to timovi koji su reper i sa kojima bi Zvezda trebalo da se meri. Ipak, srca navijača tima sa "Marakane" razgalila je igra stranaca.

Sinoć su u Bačkoj Palanci na debiju golove dali Felisio Milson i Timi Maks Elšnik. Lepše debije nisu mogli da zamisle. Uz njih, Tekstilac su matirali i Šerif Ndijaje i Bruno Duarte. 

Duarteu je ovo bio treći gol na tri utakmice. Dakle, debitovao je protiv Jedinstva i dao gol pri prvom kontaktu sa loptom, zatim je na 2:0 za Mladost pogodio za nadu crveno-belih, a onda je danas, opet ušavši sa klupe nastavio niz. Doveden je da odmah bude pojačanje i upravo tako se i ponaša. Priče o privikavanju na grad, vazduh, vodu, sredinu, jezik i sve ostalo što igrači koriste kao izgovore, ostavio je po strani. Jednostavno - izađe na teren i da gol. Uprava Zvezde zadovoljno trlja ruke i nada se da će Brazilac baš tako i nastaviti. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

 

Nikako ne smemo da zaboravimo Šerifa i golgotu kroz koju je, u najvećoj meri svojom zaslugom, prošao u prvoj sezoni u Zvezdi. Bila je to sezona za zaborav ili barem polusezona, a svanulo mu je dolaskom Vladana Milojevića. Ove godine, rešio je da vrati navijačima za sve pokidane živce zbog propuštenih šansi u prošloj godini. Tri utakmice - četiri gola i jedna sistencija. I dalje pomalo nervira sve koji s emocijama gledaju utakmice Zvezde. U stanju je da ulazi u šanse i promašuje ih, sa jednog metra gađa iznad prečke, a onda kad se najmanje nadate da gol. Ni sam nekad ne zna kako, ali ga da. A to je ono što se na kraju računa. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

 

Jedini domaći igrač koji je ove sezone dao gol je Aleksandar Katai. O njemu je sve napisano, klasa je i kada ga mrzi ili nema snage da trči više od pola sata. Ipak, i za tih pola sata, u stanju je da uradi više od većine na terenu. Držaće ga u Zvezdi, u svlačionici, na terenu, dok god može, do poslednjeg atoma snage, makar za sreću. Jer Katai uveseljava ljubitelej fudbala i pomalo unosi nemir protivničkim igračima. 

Pravi testovi počeće za dvadesetak dana. Već sutra, saznaće Zvezda rivala za plej-of Lige šampiona, a onda ćemo videti od čega su zaista satkani ovi stranci. Sjajno je za njih što podižu formu i samopouzdanje rešetajući Jedinstvo koje do sada nije pokazalo ništa, Mladost koja je posustala u zadnjim minutima ili Tekstilac koji se još snalazi u elitnom takmičenju. Zbog velike scene su dovedeni i na njoj bi trebalo da zablistaju. Da ne žurimo sa zaključcima, ali ako se po jutru dan poznaje, Mrkela, Marin i društvo uradili su solidan posao. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

Najtačniji nedeljni horoskop od 5. do 12. avgusta! Bikove retrogradni Merkur udara po džepu, a evo ko je zarobljen u prošlosti
HAOS

Najtačniji nedeljni horoskop od 5. do 12. avgusta! Bikove retrogradni Merkur udara po džepu, a evo ko je zarobljen u prošlosti

Retrogradni Merkur kreće 5. avgusta u Devici i donosi haotičnu situaciju na svim poljima, tako da možemo da očekujemo nesporazume, pogrešne procene, iznenadne troškove ali i propale pregovore. Venera, planeta ljubavi, ulazi u Devicu, što znači da će nam razum često biti iznad osećanja. Danas je mlad Mesec u Lavu, koji je odličan za okretanje novog lista u životu.

04.08.2024

06:40

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija