• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

03.08.2024

21:50

Poker stranaca! Debitanti Milson i Elšnik i golgeteri Šerif i Duarte srušili žilavi Tekstilac

Starsportphoto

Crvena zvezda

Poker stranaca! Debitanti Milson i Elšnik i golgeteri Šerif i Duarte srušili žilavi Tekstilac

Podeli vest

Crvena zvezda dobila po šta je i došla - srpski šampion vraća se u Beograd sa tri nova boda. Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Tekstilac na gostovanju 4:0 (0:0) u meču 3. kola Superlige Srbije.

Golove za tim Vladana Milojevića dali su debitant Felisio Milson u 53, Šerif Ndijaje u 63, Timi Maks Elšnik u 69. i Bruno Duarte u 83. minutu. Mučili su se gosti celo prvo poluvreme, čak je malo falilo i da domaćin povede golom Dejana Đurića u završnici prvog poluvremena, ali na kraju je sve bilo onako kako se manje-više i očekivalo pre utakmice. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Žalio se Milojević posle prošlog kola, kada je njegov tim na "Marakani" odigrao nerešeno protiv Mladosti iz Lučana, da nikad nije video gore poluvreme u Zvezdi. Ovaj put, prvo poluvreme bilo je slično. Kao da nisu znali kako da probiju ekipu koja stane u svoj šesnaesterac i brani se dobro. Istini za volju, napadali su crveno-beli, ali bez konkretnog učinka. Pokušali su sa distance oporavljeni Mitko Ivanić i Gelor Kanga, međutim bez promene rezultata. 

Samo oni znaju šta im je trener rekao na poluvremenu, ali u drugom delu meča, to je bila druga ekipa. Novajlija Milson, kojem je ovo bio debi u dresu Zvezde, načeo je domačina. Sve vreme se vrzmao oko gola Braća, a u 53. minutu je i probio led. Njegov gol, koliko je značio njemu, toliko je značio i timu. Verovatno je Milojeviću pao kamen sa srca, ukoliko se pribojavao da će se ponoviti Lučani. 

Samo je to falilo, okidač, nešto da pokrene ekipu, a onda su golovi krenuli kao lava kad se razlije posle erupcije. Deset minuta kasnije, Šerif Ndijaje, koji je do tog trenutka bio vrlo upitan, pogodio je za 2:0. Opet ono njegovo, kao što smo mogli i da pretpostavimo - promašivao, "motao" se oko gola Tekstilca, jednom čak sa metra gađao preko gola, a onda je sve to naplatio pogotkom. Nastavio ej golgetersku seriju, pošto mu je ovo četvrti pogodak od početka sezone. 

 

Nije želeo da rizikuje Milojević, pa je već posle prvog gola izveo iz igre Milsona, a nešto kasnije i Šerifa. Na terenu se našao još jedan debitant, Timi Maks Elšnik. Baš kao i Milson, ni on nije mogao da zamisli bolji početak. Trebalo mu je 15 minuta od ulaska u igru do prvog gola. Bilo je to velikih 3:0 za Zvezdu i potpuna kapituacija domačeg tima. Ukoliko se do tog momenta Tekstilac nečemu i nadao, postalo je jasno da je samo pitanje sa koliko golova razlike će da izgubi. 

 

Čisto da nastavi golgeterski niz, konačan rezultat postavio je Bruno Duarte. Baš kao i Šerif, i on je dao gol na svakoj utakmici od početka takmičenja. Želeo je da nastavi uspešan niz. Ukoliko ovako nastavi, neće biti problema za crveno-bele ni u mnogo ozbiljnijim mečevima nego što je ovaj u Bačkoj Palanci. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Imaće o čemu da razmišlj Vladan Milojević u danima pred nama. I sam je rekao da tim nije uigran. Uz to, ne sme da se zavarava rezultatom 4:0 protiv Tekstilca ako hoće u Ligu šampiona. Ekipa iz Odžaka jednostavno nije reper, uz sve dužno poštovanje. Ipak, ima zbog čega da bude i srećan. Ako se po jutru dan poznaje, pogodila je Zvezda sa pojačanjima. Seolu je prirodna pozicija desni bek, mada je korektno odgovorio po levoj stzrani. Elšnik je počeo da pravda ono zbog čega je doveden. Ubedio je ljude u klubu i oko njega, a koji imaju uticaj, da će biti odlično pojačanje. Duarte više nije novajlija, posle samo tri meča reklo bi se da se oseća kao kod kuće. A Šerif...on je tek posebna priča. Verovatno Milojević svaki dan čestita am sebi što je napravio dobru procenu i nije dao upravi da ga proda.

Tekstilcu ostaje da protiv nekih drugih ekipa osvaja bodove, a Zvezdi da se uigrava za najvažnije mečeve do kraja avgusta...

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

"Nosila je blizance, gde je druga beba?": Komšija porodilje sa Vračara otkrio jeziv detalj - "Da nije druga beba u kontejneru?"
Hronika

"Nosila je blizance, gde je druga beba?": Komšija porodilje sa Vračara otkrio jeziv detalj - "Da nije druga beba u kontejneru?"

U Beogradu je otkriven šokantan slučaj nakon što je M. M. (39), porodilja u teškom stanju, dovezena u Ginekološko-akušersku kliniku "Višegradska". Prijem ove žene u bolnicu prijavljen je Ministarstvu unutrašnjih poslova, nakon čega je policija započela dalju istragu. Istraga je dovela policiju do stana na Vračaru, gde je M. M. živela. U stanu su pronašli mrtvu bebu.

03.08.2024

12:45

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija