20.08.2024.

18:17

Foto: Foto: Informer

Sport

Informer na ulicama Bodea! Lepa Kristina i džemperaši spremni za Zvezdu (FOTO)

Prvo i osnovno što može svakome da upadne u oko je da je maltene ceo grad obojen u žuto-crno, boje kluba osnovanog 1916. godine. Ceo grad večeras će navijati za šampiona Norveške, a stanovnici ovog mesta od ranih jutarnjih sati patroliraju ulicama sa dresovima i šalovima ekipe koju predvodi trener Kjetil Knutsen.

Među prvima naleteli smo na lepu Norvežanku Kristinu i to negde u blizini Bodeovog stadiona. Kako nam je kratko rekla, često prati Bode Glimt, a tako će biti i večeras protiv Crvene zvezde.

- Idem na utakmicu večeras. Volim fudbal, volim Bode. Kad god mogu idem na stadion "Aspmira" da gledam ekipu i da je bodrim - poručila je lepa Kristina.

Informer

 

Tokom dana u Bodeu najviša temperatura bila je oko 19 stepeni Celzijusa, pa smo pojedine mogli da vidimo i u majicama kratkih rukava, ali i u bundama i kaputima. Međutim, posebnu pažnju privukli su nam navijači "žute horde" u specijalno ispletenim džemperima. Pretpostavlja se i da će ovi "džemperaši" biti večeras na stadionu i da su specijalno zagrejani za utakmicu sa srpskim šampionom.

Informer

 

Pojedini navijači "zagrevaju" se za utakmicu i u pabovima. Tako smo dvoje navijača sreli dok su se osvažavali u lokalnom baru, a tu je i ekipa koja je uz pivo verovatno razmatrala taktiku i o tome kako će njihova ekipa igrati protiv nekadašnjeg prvaka Evrope.

Kakva je atmosfera u Bodeu bila danas tokom dana, možete pogledati u foto galeriji ispod.

Za Zvezdu ovo je najvažniji meč u dosadašnjem delu sezone i može u dobroj meri da da odgovor na pitanje u kojoj grupnoj fazi će ekipa Vladana Milojevića igrati ove jeseni - u Ligi šampiona ili u Ligi Evrope.