20.08.2024.

19:32

Foto: EPA Images

Sport

Kraj! Zvezda izgubila u Norveškoj, ali ima šansu za prolaz! (FOTO/VIDEO)

Crveno-bele pomenuti rival deli do plasmana u grupnu fazu elitnog evropskog takmičenja, a revanš je na programu naredne sedmice u Beogradu pred navijačima srpskog prvaka. Zvezda prema procenama kladionica nije favorit u večerašnjem duelu, ali uprkos tome na "Marakani" očekuju povoljan rezultat koji bi im omogućio da za osam dana sami odlučuju o svojoj sudbini.

BODE GLIMT - CRVENA ZVEZDA  2:1 (0:0) (drugo poluvreme u toku)

Strelci: Bjortuft u 52, Mata u 62. za Bode Glimt - Mimović 75. za Zvezdu.

Grad: Bode.

Stadion: Aspmira.

Gledalaca: 8.270.

Sudija: Ivan Kružilak (Slovačka).

Žuti kartoni: Olanjinka, Ivanić (Zvezda), Bjorkan (Bode).

BODE GLIMT (4-3-3): Haikin - Sjevold, Bjortuft, Gunderson, Bjerkan - Evjen, Berg, Brunstad Fet (od 66. Sinkernagel) - Mata (od 66. Saltnes), Heg (od 85. Aukland), Hauge.

Trener: Kjetil Knutsen.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): M. Ilić - Seol, Điga, Spajić, Rodić (od 55. Mimović) - Hvang, Elšnik - Ivanić, L. Ilić (od 66. Milson), Olanjinka (od 85. Dalsio) - Ndijaje (od 66. Duarte).

Trener: Vladan Milojević.

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

90+3. minut - Završena je utakmica u Norveškoj! Bode Glimt slavio je sa 2:1 protiv Crvene zvezde, koja na kraju može da bude zadovoljna rezultatom. Norveški tim vodio je 2:0 i gazio je crveno-bele, ali Ognjen Mimović, rezervista srpskog prvaka, pogodio je u 75. minutu i vratio nadu da Zvezda u Beogradu pobedom ide u Ligu šampiona.

89. minut - Uneo je Milson živosti u igru Crvene zvezde, kao i Duarte. Međutim, deluje kao da ostatak ekipe nema dovoljno snage za finiš meča.

84. minut - Mnogo je odvažnije krenula Zvezda u napad, ali izgleda će biti prekasno. Milson je povukao loptu po levoj strani, ali udarac Hvanga je izblokiran.

82. minut - Uspela je Zvezda da se trgne i krenula je u nov napad. Činilo se da bi Mimoviću bilo bolje da je šutirao nego što je probao da uposli Olanjinku.

75. minut - GOOOOOOL! Mladi Ognjen Mimović pogađa posle centaršuta Hvanga! Snašao se odlično mladi defanzivac u kaznenom prostoru Bodea i pogodio za 2:1! Mnogo bolja situacija za Zvezdu!

74. minut - Au šta je propustio Ivanić. Ispostavilo se da je bio u ofsajdu, ali zaista neverovatno šta je propustio iskusni vezista.

72. minut - Duarte je prošao po levoj strani i uputio centaršut ka Olanjinki. Nigerijac je zakasnio za nekoliko centimetara.

66. minut - Dvostruke izmene na obe strane. Milojević je iz igre izveo Ndijajea i Luku Ilića, a poslao Milsona i Bruna Duartea. Sa druge strane, u ekipi Bodea na terenu su Sinkernagel i Saltnes, izašli su Mata i Brunstad Fet.

62. minut - Sumrak Zvezde u Norveškoj! Fudbaler Bodea Mata postigao je fantastičan gol. Uzeo je loptu po levoj strani, došao nadomak šesnaesterca, a onda u dalji ugao uputio neodbranjiv udarac. Sjajan gol za Bode, ne sjajna situacija za Zvezdu.

59. minut - Evo i za Zvezdu šanse! Nakon kornera izblokiran je udarac Ivanića, pa Elšnika. Ovo možda nagoveštava ofanzivu Zvezde.

55. minut - Izašao je Milan Rodić iz igre, ušao je Ognjen Mimović. Sada će doći do rokade u odbrani. Mimović će na poziciju desnog beka, a Seol ide levo, na mesto gde je bio Rodić.

52. minut - Zvezda nije izdržala, Bode vodi! Strelac je štoper Bjortuft, glavom nakon centraršuta sa leve strane.

Informer

48. minut - Au, koliko sreće za Zvezdu! Heg je šutirao iz peterca nakon duela sa Seolom, lopta je zakačila Ilića i otišla u korner. Potom je Hauge šutirao, ali pored gola. Preživljava Zvezda nekako u Norveškoj.

47. minut - Evo šanse za Bode. Evjen je šutirao, ali pravo u golmana Zvezde Ilića.

46. minut - Krenulo je drugo poluvreme u Norveškoj. Može li Zvezda do pobede protiv Bode Glimta?

PRVO POLUVREME

45+2. minut - Završeno je prvo poluvreme u Bodeu. Domaćin je bio mnogo opasniji tokom prvog dela meča, ali najbliža golu bila je Crvena zvezda. Beogradskoj ekipi poništen je pogodak u finišu prvog poluvremena, zbog milimetarskog ofsajda Šerifa Ndijajea.

Informer

42. minut - Poništen je gol Zvezdi! U malom ofsajdu bio je Šerif Ndijaje! Postigao je pogodak Senegalac na asistenciju Luke Ilića, Šerif je došao do lopte, ali sudija je poništio pogodak.

39. minut - Evo pokušaja i za Zvezdu, Hvangov udarac ide visoko preko gola.

36. minut - Sreća za Zvezdu! Sjevold je šutirao sa ivice kaznenog prostora, prečka je spasila crveno-bele!

33. minut - Pokušava Zvezda da nametne svoj ritam i da stvori neku priliku, ali napadi traju kratko. Sada Olanjinka pokušava posle dodavanja Luke Ilića, ali izblokiran je udarac Nigerijca.

28. minut - Nova gužva pred golom Zvezde! Probali su domaći da se ušetaju u gol Marka Ilića, ali otklonjena je opasnost. Sve opasniji domaći tim.

25. minut - Olanjinka je pokušao lažnjakom da prođe po levoj strani, ali lopta je otišla u gol-aut.

Informer

20. minut - Domaći navijači zvižde golmanu Zvezde Marku Iliću, jer smatraju da već sada odugovlači. Što naravno, nema veze s vezom.

19. minut - Prvi korner za Zvezdu, nije uspeo da dođe do lopte Šerif. Usledio je kontranapad Bodea, Mata šutira preko gola.

14. minut - Slobodan udarac za Bode izveo je Berg,ali izblokiran je. Biće korner za Norvežane.

9. minut - Prva pretnja na meču i to po gol Zvezde! Mata je šutirao po zemlji, Ilić hvata loptu.

7. minut - Nema šansi zasad u Bodeu. Domaćin želi da nametne svoj ritam, ali ni Zvezda nije defanzivno orijentisana. 

3. minut - Krenuli su domaći sa centra prvi, zasad pokušavaju dugim loptama da pronađu špica Hega.

1. minut - Kreće utakmica godine za Crvenu zvezdu!

PRE MEČA

20.55 - Navijači koji nisu uspeli da dođu do karata, smislili su način da gledaju ovu utakmicu. I to sa prozora obližnje zgrade. Nešto slično kao u Ivanjici na mečevima Javora.

Informer

20.43 - Dramatične vesti stižu iz Norveške. Jedna osoba, navodno srpskog porekla, uhapšena je zbog fizičkog napada tokom dana. Opširnije možete pročitati u posebnoj vesti.

20.28 - Domaćin zaliva veštačku podlogu. Očekuje se veoma brz fudbal, koji po svemu sudeći izuzetno odgovara domaćoj ekipi.

20.16 - Navijači Crvene zvezde okupili su se na stadionu "Aspmira". Kako to izgleda, možete da pogledate na fotografiji i videu ispod.

Informer

20.05 - Oglasio se i Omri Glazer, golman Crvene zvezde, koji ekipi ne može da pomogne zbog povrede. On je na Instagramu ostavio poruku podrške saigračima.

"Tako je teško što nisam na terenu večeras. Ali, verujem u tim. Jedva čekam da se vratim", poručio je Izraelac.

Informer

19.50 - Objavljeni su sastavi za večerašnji meč. Kao što je najavljeno, u startnih 11 nema Pume Rodrigeza. Vladan Milojević na teren izvodi sledeće igrače:

Marko Ilić - Seol, Điga, Spajić, Rodić - Hvang, Elšnik - Ivanić, Luka Ilić, Olanjinka - Ndijaje.

19.38 - Imaće i Crvena zvezda veliku podršku na severu Norveške. Kako javlja naš izveštač iz Bodea Vuk Žarić, korteo "delija" krenuo je ka stadionu "Aspmira".

19.25 - Navijači Bodea spremni su za utakmicu sa Zvezdom. Tokom čitavog dana oni su na ulicama ovog grada šetali i družili se u obeležjima ovog kluba, a kako je sve to izgledalo, možete da pogledate u foto galeriji ispod, ali i u posebnoj vesti.

19.15 - Prema informacijama koje su se danas pojavile u medijima, trener Crvene zvezde Vladan Milojević neće moći da računa na ofanzivca Pumu Rodrigeza. On je na jednom od poslednjih treninga dobio udarac od kojeg se još uvek nije oporavio, pa će mesto u startnih 11 umesto njega zauzeti Luka Ilić. Opširnije ovde.

19.10 - Dobrodošli na blog posvećen utakmici plej-ofa za Ligu šampiona Bode Glimt - Crvena zvezda. Ovde možete iz minuta u minut pratiti dešavanja sa severa Norveške pre, tokom i posle utakmice.