20.08.2024.

20:24

Foto: Starsportphoto

Sport

Norveški mediji: Uhapšen navijač Zvezde, udario policajca i još dva čoveka

Fudbaleri Crvene zvezde od 21.00 (RTS 1, Arena 1 premijum) igraju prvi meč plej-ofa za plasman u Ligu šampiona protiv Bode Glimta.

U daleki Bode stigli su i navijači kluba iz Ljutice Bogdana, a kako pišu tamošnji mediji, prave haos po gradu.

"Policija je čekala grupu navijača na aerodromu. Ukupno 400 pristalica je stiglo. Pili su alkohol u avionu. Na aerodromu je prošlo bez većih problema, ali je policija oko 15.00 reagovala na dojavu o nasilju u centru grada. Vozač automobila je poigledao navijača kojem se to očigledno nije dopalo. Muškarac u dvadesetim godinama je tada prišao autu, otvorio vrata i udario osobu u auomobilu. Ušao je u restoran brze hrane i udario zaposlenog pre nego što je izbačen, a prilikom hapšenja je pokušao da pobegne i udario policajca", piše Daglabet.

Za sada ne znaju šta će biti sa njim.

- Na utakmicu siguro neće ići, a videćemo da li će otići čarter letom posle meča - otkrio je za pomenuti medij operativni menadžer Remi Johansen.

Kako tvrdi Johansen, upali su i u pab, a potom je izjavio i da navijači Zvezde svuda prave probleme?!

- Upali su u šank i sami se služili. Srećom, brzo su zaustavljeni. Poznati su po tome da prave nevolje, znamo za incidente u drugom evropskim gradovima gde se sukobljavaju, provociraju i vrše nasilje - kaže Johansen.