24.08.2024.

09:58

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Promene u Zvezdi pred meč odluke! Ovo su Milojevi aduti za Bode

Zvezda je prošle nedelje poražena u Norveškoj od skandinavskog tima sa 2:1 (0:0), a opšti utisak je da je beogradska ekipa još dobro prošla, s obzirom na to kako se kretao rezultat. Bode je vodio 2:0 i dominirao na terenu, a crveno-belima je nadu u prolaz dalje vratio Ognjen Mimović, pogotkom u 75. minutu.

Zahvaljujući golom mladog beka Zvezda i dalje ima šansu da prođe u grupnu fazu Lige šampiona, ali će bez ikakve sumnje, u sredu u Beogradu morati da prikaže mnogo više od onoga što je bio slučaj u Norveškoj. Zbog toga je, kako navodi "Sport klub", trener Vladan Milojević spremio najmanje tri promene u startnih 11 za revanš na "Marakani".

Prvo i osnovno je da će u klubu sve učiniti da se na gol vrati izraelski čuvar mreže Omri Glazer. Golman Marko Ilić, koji je menjao sjajnog Izraelca, označen je kao jedan od krivaca za vodeći gol Bode Glimta, pa je za očekivati da ako Glazer bude spreman, zauzme mesto među stativama. Problem je taj što je Omri dugo bio van trenažnog procesa zbog povrede primicača, ali nedavno je počeo da trenira i u klubu se nadaju da će biti spreman do srede.

Informer

Omri Glazer (sa loptom)

Druga promena najverovatnije odnosiće se najverovatnije na krilnu poziciju, gde bi mesto u startnih 11 trebalo da zauzme reprezentativac Angole Felisio Milson. Momak koji je ovog leta plaćen čak 4,5 miliona evra Makabiju iz Tel Aviva favorit je da zauzme mesto na desnom krilu, pošto se mladi Luka Ilić nije najbolje snašao u prvom meču.

Postoji opcija da od starta krene i Puma Rodrigez, koji je bio projektovan za startera i u Norveškoj. Ipak, napadač iz Paname se povredio, pa je prednost dobio Ilić. Ispostavilo se da je Milson, kada je ušao u igru, odigrao skroz korektno, pa je sada glavni pretendent da počne revanš na desnom krilu. Levu stranu napada držaće Piter Olanjinka i on je praktično "zacementiran".

Informer

Felisio Milson na predstavljanju

Treća promena, kako navodi "Sport klub", mogla bi da bude u veznom redu i predstavljala bi pravo iznenađenje. Naime, slovenački fudbaler Timi Maks Elšnik takođe nije oduševio navijače svojim izdanjem u Norveškoj, a kako navodi pomenuti portal, tamo je doživeo i blažu povredu, pa je upitan za revanš u Beogradu.

Njegovo mesto u prvih 11 mogao bi da zauzme jedan od ljubimaca "delija" - Gelor Kanga. Reprezentativac Gabona ove sezone ima marginalizovanu ulogu, pošto je dosad odigrao svega 82 minuta i to u okviru Superlige Srbije. Na terenu je bio samo u tri meča, dok je meč u Bodeu presedeo na klupi. Poznato je da Kanga obožava velike utakmice, pogotovo na "Marakani", pa bi mogao da bude jedan od glavnih aduta Vladana Milojevića u revanšu. Očekuje se da on uz In Bom Hvanga čini taj najvažniji deo veznog reda.

Informer

Gelor Kanga

Ostatak tima trebalo bi da bude isti kao u Norveškoj. Defanzivni kvartet trebalo bi da čine Seol, Điga, Spajić i Rodić, ispred njih biće Hvang, a ofanzivni vezista Ivanić. Mesto u špicu napada ponovo će pripasti Šerifu Ndijajeu.