24.08.2024.

15:08

Foto: Starsportphoto

Sport

Da li se sećate poslednje Zvezdine pobede u Evropi? Neverovatan podatak šokirao crveno-belu javnost!

Iako je stručni štab detaljno analizirao prvi susret u Norveškoj, gde su "crveno-beli" pretrpeli poraz od 2:1, atmosfera u timu je optimistična, a plan je jasan – Zvezda će dati sve od sebe kako bi po četvrti put obezbedila plasman u Ligu šampiona.

Mada zadatak nije nimalo lak, gol prednosti Norvežana ne garantuje im spokoj pred prepunim tribinama Marakane.

Zvezdini navijači dobro pamte prošle podvige kada su padale i jače ekipe, i sada veruju da će njihova ekipa uspeti da preokrene rezultat i donese pobedu koja bi prekinula seriju od osam evropskih utakmica bez trijumfa.

Podsećamo, Crvena zvezda je dva puta uzastopno igrala u grupnoj fazi Lige Evrope i Lige šampiona, ali od poslednjeg velikog uspeha, pobede nad Trabzonom 27. oktobra 2022. godine (2:1), prošlo je skoro dve godine.

Od tada, crveno-beli su odigrali osam evropskih mečeva, ali su zabeležili samo jedan remi, protiv Jang Bojsa (2:2) prošle sezone pred domaćom publikom. Ostale utakmice su bile teške lekcije, uključujući poraze od Ferencvaroša, Monaka, Mančester Sitija, Lajpciga, i najnoviji poraz od Bode Glimta.

Navijači sada s nadom gledaju na 28. avgust, verujući da će to biti dan kada će se konačno prekinuti negativan niz i da će Zvezda još jednom zasijati na evropskoj sceni. Bode Glimt nije u samom vrhu evropskog fudbala, ali poseduje određeni kvalitet koji Milojević i njegovi izabranici moraju ozbiljno shvatiti.

Milojević, koji je sa Crvenom zvezdom do sada ostvario stoprocentan učinak u evropskim dvomečima, sa 12 uzastopnih prolaza, sada se suočava sa možda najtežim izazovom u svojoj karijeri na Marakani.