27.08.2024.

11:00

Foto: Informer

Sport

Ovde su padali i mnogo jači! Legenda Zvezde pred revanš sa Bodeom! Moraš da znaš čiji dres nosiš!

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde u najavi revanš meča plej-ofa Lige šampiona koji ekipu sa Marakane sutra (21) očekuje protiv norveškog prvaka nada se mnogo boljoj igri Milojevićevog tima nego pre sedam dana na severu Evrope kada su izgubili 2:1 i ne razmišlja ni o čemu drugom osim o plasmanu u najjače takmičenje pod krovom evropske "kuće fudbala". 

Bivši trener crveno-belih je osamdesetih godina igrao protiv norveških klubova Vikinga i Lilestrema i ima bilans od četiri pobede. Vremena su se, međutim, promenila...

Informer

 

- Da, pamtim te utakmice, postigao sam i gol protiv Vikinga iz Stavangera. Lepa vremena, trener "Ambasador" Branko Stanković, a tih godina smo za Norvežane bili strah i trepet. Bukvalno smo ih pobeđivali gde god da smo igrali. U međuvremenu oni su se organizovali, igraju čvrsto, disciplinovano, dok smo se mi "bacili" na improvizaciju. Zatajili smo u našoj školi, kasno počeli da edukujemo trenere - kaže Đurovski za Informer.

Gledao je, naravno, prvi duel na stadionu "Aspmira" i smatra da je moglo mnogo bolje. 

- Sigurno da je našim fudbalerima bilo teško da se adaptiraju na teren sa veštačkom travom, to se videlo, posebno u prvom poluvremenu. Tada smo im prepustili igru, a oni pametna ekipa, nisu srljali. Usledila su dva primljena gola, ali srećom Mimović je uspeo da odgovori. Miloje i saradnici sigurno su sve dobro izanalizirali i mislim da će u revanšu sve da dođe na svoje. Kvalitetnija smo ekipa i to ćemo da pokažemo.

Informer

 

Đurovski je apostrofirao poznati skandinavski mentalitet, ali smatra da će ovog puta naš "štos" ipak biti jači od nordijske izdržljivosti.

- Po prirodi oni su izdržljiviji, mi smo brži, hitriji, lukaviji... Imaju manje sunca i njihov život ih tera da rade ne bi dobili energiju. Oni su aerobno jaki, dobro trče, beogradska vrućina neće da im smeta. Lakše je priviknuti se sa hladnog na toplo, nego obrnuto. Ne smemo da im dozvolimo tranziciju i kontre, tredba da ih napadnemo visoko da imaju posed lopte, vezna linija mora da budestrpljiva. Ne smemo da žurimo. Hrabro, pametno kao oni tamo. 

I jedna i druga ekipa imaju prednosti i mane, što je sasvim logično, ali legendarni fudbaler kluba sa Marakane ne sme ni da zamisli da Zvezda ne uđe u Ligu šampiona.

- Mi imamo bolje igrače, a njihov plus je što su svi Norvežani, poznaju se u dušu, nordijski sistem sa četiri pozadi su doveli do perfekcije. Ozbiljna ekipa. Miloje i igrači su svesni toga. Treba da uđu sa dosta energije, i da ne dozvole provokacije. Ne smemo, takođe da dozvolimo crveni karton i takve gluposti. Veliki ulog je igri novi format Lige šampiona, veliki novac, a o tome igrači treba da razmišljaju non stop. Ne zbog sebe, već kluba - zaključuje Đurovski.