01.09.2024.

12:26

Foto: FK Crvena zvezda

Sport

Gotovo je! Zvezda prodala Hvanga!

Kako navode brojni srpski i pojedini holandski mediji, klubovi iz Beograda i Roterdama postigli su dogovor i korejski fudbaler uskoro će zadužiti opremu tamošnjeg velikana.

Informacije o iznosu obeštećenja su oprečne. Spekuliše se o sumi između sedam i osam miliona evra, spominje se čak i klauzula koja postoji u ugovoru, a koja iznosi osam miliona. Pojedini izvori čak tvrde da je iznos obeštećenja još veći i da će crveno-beli prihodovati preko deset miliona evra, ali svakako će crveno-beli svog organizatora igre prodati za veću sumu u odnosu na onu za koju je došao.

Za sjajnog fudbalera bio je zainteresovan i Ajaks, ali očigledno je da je Fejenord bio izdašniji i da je odneo pobedu u trci za potpis najboljeg igrača crveno-belih.

In Bom Hvang u Zvezdu je stigao pre godinu dana iz grčkog Olimpijakosa za 5,5 miliona evra i od tada se profilisao kao glavni fudbaler srpskog šampiona.

Nedavno je Marko Marin, tehnički direktor ekipe sa "Marakane", izjavio da za Korejca postoje brojne ponude i da će ga klub najverovatnije prodati.

Sa druge strane, Zvezdan Terzić, generalni direktor beogradskog velikana, nakon izvlačenja žreba za Ligu šampiona poručio je da će klub sve uraditi da zadrži okosnicu tima.

Sačuvali smo tim, i danas smo imali mnogo ponuda koje smo odbili. Bila je ponuda od 10 miliona evra iz Premijer lige za Đigu, koju smo odbili, takođe za Hvanga, Endiaja… Zaista, želimo da sačuvamo tim. Ovo je prva, istorijska sezona u ovom formatu Lige šampiona i želimo da predstavimo Zvezdu, Beograd i Srbiju u pravom svetlu - govorio je Terzić.